Losev

Bitlis’te Yüzme Şenlikleri Yapılacak

Videoyu Aç Bitlis’te Yüzme Şenlikleri Yapılacak
A
a

Bitlis il merkezindeki Zeydan Mahallesi'nde bulunan Altun Kalbur Mesire Alanı su kaynağındaki havuzda 29 Ocak 2022 Cumartesi günü yüzme şenlikleri düzenlenecek.

Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Derneği tarafından düzenlenecek “6. Geleneksel Altun Kalbur Kış Yüzme Şenlikleri” için yapılan duyuruda, etkinliğin Cumartesi günü saat 12:30’da başlayacağı ve katılmak isteyen herkesin davetli olduğu belirtildi.

Beşminare Düşünce Akademisi Derneği Başkanı Serdar Durer, “Bitlis akarsuları ve gölleri ile ünlü, kar yağışı bakımından da ülkemizde en çok kar alan illerden birisidir. Biz dernek olarak, hem yaz aylarında hem de kış aylarında Altun Kalbur’da yüzme şenlikleri düzenlemekteyiz. 2017 yılından bu yana yapmış olduğumuz yüzme şenliklerini geleneksel hale getirdik. Geçen yıl yoğun katılımla ‘5. Altun Kalbur Kış Yüzme Şenlikleri’ni yaptık ve bu yıl da 6’ncısını düzenleyeceğiz. ‘6. Geleneksel Altun Kalbur Kış Yüzme Şenlikleri’ 29 Ocak 2022 Cumartesi günü saat 12:30’da Altun Kalbur Mesire Alanı su kaynağında yapılacak. Dünya’nın bir çok yerinde, özelikle soğuk iklimin hakim olduğu yerlerde kış yüzme şenlikleri yapılır. Soğuk sulara ve buzlanmış göllere girilir. Bizde yapmış olduğumuz bu farkındalık çalışması ile amacımız, ilimizdeki tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra, Bitlis’in kar yoğunluğuna, soğuğuna, soğuk sularına, göllerine dikkat çekmek. Etkinliğimize katılmak isteyen herkes davetlidir” dedi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.