Losev

Bitlis'te yetim çocuklar için kış şenlikleri düzenlendi

Videoyu Aç Bitlis'te yetim çocuklar için kış şenlikleri düzenlendi
A
a

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri (Bitlis İHH) İnsani Yardım Derneği gönüllüleri tarafından, Bitlis il genelindeki yetim çocuklar için “Kış Şenlikleri” düzenlendi.

Rahva bölgesindeki El-Aman Kayak Merkezi’nde düzenlenen kayak ve kar oyunları etkinliklerine il merkezi ve ilçelerindeki 150 yetim çocuk katıldı. İkramlarla başlayan program, çocukların kayak ve kızaklarla kaymasıyla devam etti. Gönülleriyle eğlenen yetimler çocuklar için düzenlenen program çocuk oyunları etkinlikleriyle son buldu.

Bitlis İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Muzaffer Taşcan, “El-Aman Kayak Merkezi’nde yetim çocuklarımız için düzenlediğimiz Kış Şenlikleri Programı’na Bitlis il merkezi ve ilçelerimizdeki 150 yetim yavrumuz katıldı. Yetimler Allah'ın topluma emri ve emanetleridir. Onların sahipleri, koruyup kollayıcıları Allah ve Resulü'nün emriyle bizleriz. Bu hem kutlu bir görev, hem de zorlu bir görevdir” dedi.

Taşcan, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bugün burada yetim kardeşlerimizi kış oyunları ile eğlendirmek istiyor, neşe ve mutluluklarına ortak oluyoruz. Hayır sahiplerinden ricamız, ister yetim, ister muhtaç olsun, tüm ihtiyaç sahiplerine yardım ellimizi uzatarak, ihtiyaçlarını Allah'ın rızası karşılığında giderelim ve bir yetim başını sevgiyle okşayarak İlahi inayete namzet olalım.

Çalışmalarımız kapsamında, Bitlis il genelinde tespit edilmiş olan 400 yetim çocuğumuz yetim sponsorluğumuzda ve her ay düzenli olarak destekleniyor. Bin 100 yetim çocuğumuz da dönemsel olarak desteklenmektedir. Tüm bu faaliyetler İHH İnsani Yardım Vakfı, gönüllü sponsorlar ve bağışçılarla birlikte yürütülmektedir.

Bugüne kadar yaptığımız bütün faaliyetlerde bizden yardımlarının esirgemeyen hayır sahiplerine ve sponsorlarımıza, tüm yardıma muhtaç aileler ve yetimlerimiz adına minnettarız. İyilik ve dayanışma kervanına katılım sağlayan ve bu programda emeği geçen yönetim kurulumuza, bayan teşkilatımıza, gönüllülerimize çok teşekkür ediyoruz. Rabbim herkesten razı olsun.”

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.