Losev

Bitlis'te Uluslararası Satranç Turnuvası

A
a

Bitlis Belediyesi, Bitlis Valiliği, Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilciliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Bitlis Belediyesi 8 Ağustos Ulusal Satranç Turnuvası Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Hazpolat’ın yaptığı hamle ile başladı.

Bitlis Belediyesi, Bitlis Valiliği, Bitlis Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilciliğinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Bitlis Belediyesi 8 Ağustos Ulusal Satranç Turnuvası Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Hazpolat’ın yaptığı hamle ile başladı. İki kategoride gerçekleştirilen yarışmada 30’u yabancı olmak üzere 230 sporcu bir hafta boyunca birincilik için yarışacak.

Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilcisi Mesut Araboğa yaptığı açıklamada, "Bitlis Belediyesi, Valilik, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bitlis Satranç İl Temsilciliği olarak ilimizde 8 Ağustos Ulusal Satranç Turnuvası düzenlemiş bulunmaktayız. Bizim turnuvamıza yaklaşık olarak 230 dolayında oyuncu kayıt yaptırdı. Oyuncularımızdan 30’a yakını yabancı ülkelerden geldi. 30’a yakın oyuncumuzda çevre illerden geldiler. Buradan turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza satranç camiası adına teşekkür ediyorum. Bizim hedefimiz bu turnuvayı Uluslar arası boyuta taşımak. Bize katkı sağlayan özellikle Bitlis Belediyesine ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Haspolat ise "Şu anda Bitlis’te ilk defa düzenlenecek bir organizasyonun başındayız. Bu organizasyon Bitlis Belediyesi, Bitlis Valiliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Bitlis İl Temsilciliğimizin birlikte organize ettiği ancak sponsorluğunuda belediyemizin yüklendiği bir ulusal bir organizasyon. Her ne kadar ulusal olsa bile bir şekilde uluslar arası bir etkinliğe büründü. Komşumuz olan birçok ülkedende turnuvamıza katılım var. Bu aynı zamanda ayrı bir heyecan yaşattı. İnşallah bundan sonraki düzenlenecek bu tür etkinliklerde uluslar arası çalışmalara ve organizasyonlara adım atacağız. Belediyemiz zaten bu tür çalışmaları yapmaya her zaman hazırdır. Daha önce de satranç konusunda belediyemiz turnuvalar düzenlemişti. Göreve geldiğimizden beri Belediye Başkanımızın öncülüğünde sosyal faaliyetler arttı. Tüm spor kulüplerimize destekte bulundu. Bu turnuvanın huzura barışa katkı sunmasını diliyorum" diye konuştu.

13 bin TL ödülün dağıtılacağı yarışma 24 Ağustos 2013 Cumartesi günü sona erecek.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.