Losev

Bitlis'te Turizm konulu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi

Videoyu Aç Bitlis'te Turizm konulu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
A
a

Bitlis Valisi Ahmet Çınar başkanlığında turizm konulu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Çınar'ın yanı sıra yardımcıları Salih Altun ve Kamil Güzel, Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, ilçe kaymakamları, ilgili kurum temsilcileri ile turizm işletmecileri katıldı. Bütün katılımcıların tek tek söz aldığı değerlendirme toplantısında kaymakamlar ilçelerdeki turizm potansiyeli ve öne çıkan turizm faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Kurum temsilcileri, yürütülen projeler üzerinde dururken, girişimciler ise yapılacak iyileştirmeler ve çözüm önerileri hakkında fikir beyan ettiler.

Genel değerlendirmede bulunan Vali Çınar ise, "Konuşulanlar burada kalmasın. Toplantıları sıklaştıracağız. Her zaman hazırlıklı olun, projelerin takipçisi olun. Bitlis'in manevi şahsiyetleri ile alakalı müze çalışmamız var. Hapishane, Nurs köyü gibi ayrıca bu şehirde kitap fuarı açabilir, bu topraklarda yetişen manevi şahsiyetlerin, alimlerin kitaplarını sergileyebiliriz. Kış sporları için kayak merkezlerimizin iyileştirilmesi gerekiyor. Özellikle İran'a özen göstermemiz gerekiyor. İran'dan düğün yapmaya Van'a geliyorlar. İran'da çeşitli tanıtımlar yaparak teması çoğaltabiliriz. Havaalanı Bitlis için önemli" diye konuştu.

Master planı ve jeoparkın Bitlis için önemine değinen Vali Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu iş enerji, sabır ve gönüllülük gerektirir. Emirle olabilecek bir şey değil. Sivil yapıların, girişimcilerin devreye girmesi, elini taşın altına koyması gerekir. Şehrimiz için hep birlikte çalışmalıyız. Eğer yapmazsak iş bizde, görev şu an bizde olduğu için hak yemiş oluruz. Bu işi vatandaşa hizmet etme gözüyle bakmamız lazım."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.