Losev

Bitlis'te trafik sorununa parkomat çözümü

Videoyu Aç Bitlis'te trafik sorununa parkomat çözümü
A
a

Bitlis’in en büyük sorunlarından biri olan trafik, Otomatik Park Sistemi (Parkomat) ile çözülecek.

Bitlis Belediye Başkanı Hüseyin Olan, kentin kanayan yarası olarak nitelendirdiği trafik sorununa kısa zamanda çözüm üreteceklerini belirterek, özellikle esnaf ve vatandaşlardan büyük destek beklediklerini söyledi.

Bitlis'in çarşı merkezinde yaşanan park ve trafik sorununa kökten çözüm getirmek için belediye olarak 'parkomat' ihalesine çıktıklarını belirten Başkan Olan, "Bitlis'te çarşı merkezinde gelişigüzel yapılan parkların ve trafik akışını engelleyen araçların düzenli hale getirilerek trafik akışının düzgün şekilde sağlanması için başlattığımız çalışmada sona geldik. 13 Temmuz'da yapacağımız ihale ile cadde üzerindeki belirli mesafeleri parkomat sistemine geçireceğiz. Bu sistem ile uzun süre yolun trafiğe kapanmasının önüne geçeceğiz" dedi.

Yaklaşık 2 milyon TL'ye mal olacak projenin bir an önce hayata geçirilmesi için çalıştıklarını ifade eden Olan, trafiği büyük ölçüde aksatan ağır tonajlı araçların şehir merkezine girişlerine de kontrolü şekilde izin vereceklerini söyledi. Başkan Olan, "Şehirlerarası otobüslerinde belirli saatlerde kente girişlerine izin vereceğiz. Bu şekilde bu sorunu da çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.