Losev

Bitlis'te Toki Konut Açığı Kapatılıyor

A
a

Bitlis'te bu yıl yapımlarına başlanan üç yoldaki Toki konutların tamamlanmasıyla ildeki konut ihtiyacını karşılanması hedefleniyor.

Bitlis'te bu yıl gerek TOKİ, gerekse özel sektör tarafından yapımına başlanan konutların tamamlanmasıyla ildeki konut ihtiyacının büyük ölçüde karşılanması hedefleniyor. Yapılacak olan konutların bitirilmesiyle birlikte kira fiyatlarının düşmesi bekleniyor.
 
TOKİ tarafından bu yılki inşaat sezonunda başlanan 4. etaptaki 950 konutun yapımı tüm hızıyla devam ederken, özel sektör tarafından da yapımına başlanan 600'e yakın konutun yapımı aralıksız devam ediyor. TOKİ Bitlis'te ayrıca bu yıl içinde dar gelirli aileler için de 600 konutun yapımına başlayacak. 46 bin nüfuslu Bitlis merkezde bu yıl yaklaşık 2 bin 500 konut yapılmış olacak. Bu konutların yapımının tamamlanmasıyla birlikte ildeki konut ihtiyacı büyük ölçüde karşılanmış olacak.
 
TOKİ'nin şu anda Bitlis'te 950 konut inşa ettiğini belirten Bitlis Valisi Veysel Yurdakul,
 
"Konut üretimi TOKİ başta olmak üzere müteahhitlerimiz, özel sektör temsilcilerimizle artarak devam ediyor." dedi.
 
TOKİ'nin rahva bölgesinde 4. etapta yapımına başladığı 950 konutun yapımına hızla devam ettiğini ifade eden Vali Yurdakul, "Aynı zamanda burada özel ve kamuya ait yurtlarda gelişiyor. Hemen bu sol tarafımızda üniversitemizin kampusu var. 5 yıl içerisinde bu bölge bir eğitim kampusu, bir yaşam alanı olarak Bitlis'e katkı sağlayacak. Gerçekten Bitlis'te konut arzı istenilen düzeyde. Vatandaşlarımızın özellikle sağlıklı, yaşanabilir konutlarımız var. Aynı zamanda durumu iyi olmayan dar gelir gruplarına yönelik de 600 kişilik bir alt gelir grubu TOKİ den bir yatırımımız olacak. Bugünlerde onun arsa tahsis çalışmalarıyla meşgulüz. İlimiz toplamında 2 bin tane dar gelir grubuna yönelik sosyal konut çalışması devam ediyor. Bir taraftan bu sosyal konutlar diğer taraftan hemen bu arkadan gördüğünüz 950 konutla gerçekten ilimizde konut ihtiyacı karşılandığı gibi yaşanabilir, sağlıklı, sürdürülebilir yaşam alanlarıyla kentimizde bir bakıma kentsel dönüşümde sağlanmış olacak." şeklinde konuştu.
 
"BİTLİS'TE HER BÜTÇEYE UYGUN KONUT YAPILIYOR"
 
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise Bitlis'te gelişmeye paralel olarak her geçen gün konut ihtiyacın artığını belirtti. Her geçen gün artan konut ihtiyacına cevap vermek için gerek TOKİ gerekse özel müteşşebisler tarafından Bitlis'te her bütçeye uygun konut yapımına başlandığını belirtti.
 
Bitlis'te yeni bir şehir oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Alaydın şöyle konuştu: "TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte adeta yeni bir şehir de kurulmuş oluyor. Yapılacak olan 4. etabın içerisinde ticaret merkezi, okulu, alış veriş merkezleri, kültür merkezide olacak. Bir nevi yeni bir şehir kurulmuş olacak. Eski mevcut yerleşim alanlarındaki eski binalarımızın, taş binalarımızın gittikçe oturamaz hale gelmesi her geçen gün konut açığının daha fazla önemli hale getiriyordu. Şuanda TOKİ tarafından 950'ye yakın konut yapılıyor. Bu vesile ile TOKİ ile yapılan işbirliği ile 4. etapta yapımı devam eden konutlar inşallah çok kısa süre tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek. Bu sayede Bitlis'in önemli konut açıklarından birini de kapatmış olacağız."
 
"ÖNÜMÜZDEKİ YILA KADAR 2 BİN 500 KONUT YAPILACAK"
 
TOKİ'nin önümüzdeki günlerde yine Bitlis'te dar gelirli aileler için 600 konut inşa edeceğini açıklayan Başkan Alaydın, gerek TOKİ gerekse özel müteşebbislerin yapacakları konutlarla birlikte önümüzdeki yıla kadar Bitlis'te 2 bin 500 konutun yapılmış olacağını aktardı. Nüfus itibariyle Bitlis'te yapılacak olan konut sayısının rekor olduğuna dikkat çeken Başkan Alaydın şunları söyledi: "46 bin nüfuslu bir ilde 2 bin 500 konutun yapılacak olması başlı başına bir rekordur. 2 bin 500 konutun yaklaşık olarak bizim ortalama 5 kişilik bir aile hesapladığımızda 12 bin 500 nüfus ediyor. Bu da demek oluyor ki Bitlis'in yüzde 25'inden daha fazlası konut sahibi olacak. Tüm bu gelişmelere paralel olarak şimdilerde kira bedeli 500-600 lira arasında değişine konut kiraları da düşecek. ve bu sayede hem her bütçeye uygun kiralık ev bulunabilinecek hem de her bütçeye uygun konut yapılmış olacak."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.