Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis'te Taziye Evi Ve Basketbol Sahası Çalışması

Videoyu Aç Bitlis'te Taziye Evi Ve Basketbol Sahası Çalışması
A
a

Belediye Başkanvekili İsmail Ustaoğlu, "Devletimizin imkanları çok iyi. Bu imkanlar içinde vatandaş evinde aç kalıyorsa kışın bacası tütmüyorsa ben bundan hicap duyarım." dedi.

Bitlis Belediye Başkan Vekilli Ustaoğlu, belediye hizmetleri kapsamında yapımı tamamlanan Atatürk Mahallesindeki Küllü tepe taziye evini ziyaret etti.
Kentteki gençleri spora yönlendirme çalışmaları kapsamında her okula yapılan basketbol sahalarını da ziyaret eden Ustaoğlu, oyun oynayan gençlerle bir süre sohbet ederek oyuncak hediye etti.

Ustaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlis'te mevsimsel şartlar kendilerini son aşamaya getirene kadar hizmete devam edeceklerini söyledi.

Bitlis'i resmen şantiyeye çevirdik

Başta park mahallelerde yapılan parklar, sokak sağlıklaştırması, yollar, parkeler, alt yapı ve içme suları çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettiğini bildiren Ustaoğlu,çalışmalar sırasında vatandaşları biraz rahatsız ettiklerini ve çalışmalar sonucunda güzel işler ortaya çıkaracaklarını vurguladı.

Ustaoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

Ama yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bitlis'i resmen şantiyeye çevirdik. Her mahallenin en ücra köşesindeki vatandaşımız belediyenin hizmetini görecektir. Her cuma camiler belediyemiz tarafından temizleniyor. Bu kentte ilk defa yapılıyor. Bunun yanından zaman zaman rahatsız olmasınlar diye kamu ile fazla paylaşmıyoruz ama evde kimsesiz, yaşlı ve engellilerin ev temizliğini ve kendi bakımını belediye tarafından yapıyoruz. En önemlisi de devletimizin, merhametinin, şefkatinin göstergesi olan kendi yemeğini yapamayan yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşlarımıza sıcak yemek koyuyoruz. Sosyal yardımlaşma ve belediyemizce yaptığımız tespit ile her gün sıcak yemekleri evlerine götürüyoruz. Tüm bunlar bizim emaneti aldığımız Bitlis Belediyesinin vatandaşa yönelik olarak yapmaya çalıştığımız güzel hizmetleridir. Yapacağımız yeni proje ve çalışmalarla bunların çok daha farlı alanlarda hizmetleri yerine getirmeye çalışacağız.

Devletle vatandaş kucaklaşmasını en ücra köşesindeki vatandaşa hissettirmeye çalışıyorum

Burada devletin şefkatini, merhametini ve sıcak elinin en ücra köşesinde yaşayan vatandaşlara hissettireceklerini anlatan Ustaoğlu, "Vatandaşlar buna layık. Bende ilin valisi olarak tabi ki herkes makama gelip hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istiyor. Ama ben makamda durmak istemiyorum. Yani biz buraya hizmet için geldik. Burada devletle vatandaş kucaklaşmasını en ücra köşesindeki vatandaşa hissettirmeye çalışıyorum. Bende her gün dışarıda olmaya çalışıyorum. Vatandaştan çok fazla şeyler öğreniyorum. Bizim vatandaşımız çok aklı selim akıl sahibidir. Öyle fikirler söylüyor cümleler kullanıyor ki yani bazen kendi yuvanızda baktığınızda aslında bunu böyle yapsak daha iyi olur diyoruz. Kapalı kapılar ardından durup vatandaşa kulağını gözünü kapatan anlayış yok. Sayın Cumhurbaşkanı nasıl ki milleti ile iç içe meydanlarda vatandaşın sıkıntısın kendisi dinlediği gibi bizde burada ilde onun temsilcisi olarak her gün vatandaşın derdi ile dertlenen onların sıkıntılarına çare bulma adına ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Devletimizin imkanları çok iyi

Kendilerinde mesai kavramının olmadığını ve gece gündüz çalıştıklarını anımsatan Usatoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Geçirdiğimiz süre çok önemli. Bölgenin buna ihtiyacı var. Devletimizin burada her türlü hizmeti en ücra köşesindeki vatandaşa hissettirmesi adına vatandaşın yanında duruyoruz. Vatandaş bizden fazla bir şey istemiyor. Vatandaşımız çok fedakar adam çay yemek yedirmek için ısrar ediyor ve bundan çok memnun oluyor. Bunlar bizim kaybolmamış değerlerimizdir. Bende elimden geldiğince onların gören gözü duyan kulağı olma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Devletimizin imkanları çok iyi. Bu imkanlar içinde vatandaş evinde aç kalıyorsa kışın bacası tütmüyorsa ben bundan hicap duyarım. Bende bunların olmaması adın en ücra köşedeki vatandaşa kendim ulaşıp ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyorum. Bu bölgemizin birliğin kardeşliğine katkı sağlamsı açısında çok önemidir.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.