DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis’te tarihi bina sanat merkezine dönüştürüldü

Videoyu Aç Bitlis’te tarihi bina sanat merkezine dönüştürüldü
A
a

Bitlis Belediyesince restore edilen tarihi Su İşletme Müdürlüğü binası, bir yıllığına Bitlis Kültür ve Sanat Derneğine (BİSAD) tahsis edildi.

BİSAD'ın sanat merkezine dönüştürdüğü binanın açılışına katılan Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan, kültürel zenginliklerin canlandırılması gerektiğini belirtti.
 
"Bitlis'i özüne dönüştürmemiz için sanata bulaşmamız gerekiyor" diyen Olan, şöyle konuştu: "Bitlis, 7 bin yıllık tarihi bir geçmişe sahip ve onlarca medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Bitlis tarihi itibariyle kadim bir kent... Yaşayan her medeniyetin tarihini, kültürünü ve sanatını halen içinde barındırır. Bitlis'in kültür anlamda bu tür yerlere ihtiyacı var. Tarihten bugüne kadar yaşayan medeniyetlerden geriye kalan eserleri korumak, sahip çıkmak için bu tür etkinliklere ve sanatlara sahip çıkmalıyız. Bitlis'in özüne dönmesi için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Bu tarihi kentte el işinden tutun ayakkabıcılığa kadar birçok el sanatı var. Bu tür projelerle kentimizin kültürel zenginliğini yeniden kazanacağız. Binayı sanatsever bir derneğe tahsis ettik. Burada Bitlis'in tarihine yakışır sanatsal faaliyetler yürütülecek. Bu kadim kentin değerlerini korumalıyız. Bu halkın gençlerine ve geleceğimize güveniyoruz. Bu kenti yönetenlerin, gençlerin emeklerine kayıtsız kalmayacağına inancımız tamdır."
 
Dernek Başkanı Mikail Güzelkaya ise desteklerinden dolayı Olan'a teşekkür etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.