Losev

Bitlis’te Sokak Sağlıklaştırma Projesine başlandı

Videoyu Aç Bitlis’te Sokak Sağlıklaştırma Projesine başlandı
A
a

Bitlis Belediyesi, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DKA), İl Özel İdaresi, Bitlis Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa projesi olan 2Sokak Sağlıklaştırma Projesi’ Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’nun da katılımıyla başladı.

Arifbey Çarşısından başlayarak, Kazım Dirik Caddesi ve hal binasına kadar olan güzergahtaki 122 adet işyeri proje kapsamında restore edilecek. Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olan proje yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Proje kapsamında, caddeler tarihi dokuya kavuşturularak, alt yapıları da yenilenecek. 122 adet işyerinin dış cephesi tarihi dokuyu yansıtacak alüminyum kaplama ile giydirilecek. Kapı, pencere ve elektronik kepenler yapılacak. Çatısı bulunmayan işyerlerine de trapez sacla çatı yapılacak. Ayrıca, güzergah boyunca kaldırımlar bazalt taşı ile kaplanıp, aydınlatma ve oturma grupları yapılacak.

Projenin başlangıcında çalışma alanına gelen Bitlis Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, proje ile Bitlis’in tarihi kimliğine kavuşacağını söyledi. Ustaoğlu, “Proje 15 Kasım’a kadar tamamlanacak. Proje sonunda Kadim kent Bitlis kimliğine kavuşacak. Çok Önemli bir proje. Benden önceki Valimiz Ahmet Çınar’ın büyük emekleri olan bu projemize bugün start veriyoruz. İnşallah kısa zamanda tamamlayacağız. Bitlis kadim bir kent. Burada kendi kimliğine kavuşturacak bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ustaoğlu’nun açıklamalarının ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Vali Ustaoğlu, çarşı merkezinde esnafları da ziyaret ederek buradan ayrıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.