DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te Siyasi ve Kurum Amirlerinden Gazeteciler günü mesajları

Videoyu Aç Bitlis'te Siyasi ve Kurum Amirlerinden Gazeteciler günü mesajları
A
a

Bitlis'teki Kurum Amirleri ve Siyasiler, yayınladıkları mesajla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladılar.

Ak Parti Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz;

Özgür, objektif, tarafsız bir anlayışla haber yapan tüm basın mensuplarının "Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutluyorum.


Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı;
 
Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Bölükbaşı, mesajında, gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 Sayılı Yasa'nın kabul edilmesinin ve bugünün "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmasının 55. yıldönümünü olduğunu hatırlattı.
 
Basının, demokrasinin olmazsa olmaz ayaklarından birini oluşturduğuna dikkati çeken Bölükbaşı, şunları kaydetti:
 
"Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Ülkemizin ve şehrimizin sorunlarının çözümü noktasında, basınımıza büyük görevler düşmektedir. Birçok basın mensubunun oldukça zor koşullar altında hizmet vermeye çalıştığı da bilinen bir gerçektir. Tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışıyla büyük özverilerde bulunarak gece gündüz çalışan, mesai gözetmeksizin kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgilendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak İdareciler ve Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Güroymak Kaymakamı Muharrem Eligül;

Gazetecilik mesleğinin zorluk ve fedakarlık taşıyan önemli meslek kollarından birisi olduğunu kaydeden Eligül, şunları ifade etti:

"Çağdaş ve katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, halkın fikirlerini ve milletin iradesini ifade etmesini sağlayan önemli araçlardır. Bu çerçevede; her koşulda sorumluluk duygusu ile fedakarca hareket ederek toplumun haber alma ihtiyacını karşılamak gibi önemli bir görevi üstlenen basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu;

Halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla hemşehrilerimizin tek ses ve nefes olarak birlik olmasına katkı sağlayan ve kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan ilçemizdeki tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, tüm basın çalışanlarına, ailelerine sağlık ve esenlik dileklerim.

Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek;

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, objektif, mesleğin icrası ve düşünce, anlatım haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan gazetecilik; çağımızın en önemli mesleklerinden biridir. Gazeteciler bu mesleğin gerekli kıldığı sorumlulukları zorlu koşullarda yerine getirerek, kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev fedakarca ifa etmektedirler. Ülkemizin bugün gelişen ekonomisine ve güçlenen demokrasisine özgür ve öz güvenli basınımızın katkısı büyüktür. Bugün ve bundan sonra ülkemizin temel sorunlarına karşı her zaman sorumluluk bilinciyle hareket ederek, ülkemizin kalkınmasına, demokrasi kültürünün yerleşmesine, özgürlüklerin gelişmesine katkıda bulunmaya hiç şüphesiz devam edeceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin ve Adilcevaz’ımızın sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan yerel ve ulusal gazete, radyo ve televizyon çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üslenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim."

 
Türk Kızılay Bitlis Şube Başkanı Hayrettin Çoban;
 
Çoban, mesajında, toplumu aydınlatma misyonunu üstlenen basın kuruluşlarının topluma katkılarının çok büyük olduğunu bildirdi.

"İnanıyorum ki, basın kuruluşları ve basın çalışanları, demokrasi ve evrensel değerlere bağlı, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, hızlı ve objektif habercilik anlayışı ile yüklendikleri bu misyonu, layıkıyla yerine getirerek kamu vicdanını aydınlatan ışık olmaya devam edeceklerdir. Basın mensuplarından, meslek etiği ve hukukun evrensel ilkelerine uymalarını, insan hak ve hürriyetlerine saygılı davranmalarını beklemekteyiz. Yaz, kış demeden zor şartlar altında çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy;

Gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yapan Başkan Aksoy, "Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Bu büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek hususunda özveri ile görev yapan muhabir ve gazetecilerimize müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Memleket meselelerini kendi meseleleriymiş gibi gören ve bu konuda olumlu çalışma sarf eden gazeteciler, toplumun aynası ve görünmeyen kahramanlarıdır.  Gazetecilik mesleği, toplumsal bilinci arttırmak, güçlendirmek ve kamu yararına her zaman ön planda tutmak açısından önemli bir yere sahiptir. Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve olayların anlık olarak servis edilmesi adına önemli bir görev üstlenmektedirler. Gazetecilik mesleğini ifa eden arkadaşlarımızın haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi gerekmektedir. Toplumun gelişimi ve kalkınma süreci de basın çalışanlarının desteği ile daha hızlı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve şehrimizin sorunlarına değinen, gerek yerel gerek ulusal çapta tanıtımını yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, özel hayata saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren bütün basın mensuplarının başarılarının devamını dilerim." dedi.

Bitlis Belediyesi Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir;

Özgür ve Muhalif basına yönelik böylesi şuursuz baskı, gözaltı ve tutuklama furyası kabul edilemez. Kamuoyunu bilgilendirmekten başka bir çabası olmayan ve siyasi gerekçelerle tutsak edilen gazetecilerin derhal serbest bırakılması, vicdan sahibi herkesin ortak beklentisidir. İçinde olduğumuz karamsar tabloya karşın basın emekçilerinin gününü kutluyor, gelecek günlerin basın ve ifade özgürlüğü açısından umut verici olmasını diliyoruz.”
 
Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy;
 
Gürsoy, mesajında, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basının, sivil toplumun dinamizmini beslediğini, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesi ve güçlenmesinde önemli rol üstlendiğine değindi.
 
"Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan, yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal eden basın çalışanlarını rahmetle anar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım."
 
Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi;
 
Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bitlis Beşminare Düşünce Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Durer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bitlis Öğretmenevi'nde merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla buluşmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 
 
Gazeteciliği, "Düzenli bir mesaisi olmayan neredeyse dünyadaki sayılı mesleklerden biri olan gazetecilik her zorluğa karşı ciddi mücadele verildiği, olan üstü zorluklar içeren bir meslektir" şeklinde nitelendiren Durer, şöyle konuştu:  
 
"Günümüzde neredeyse soluduğumuz hava içtiğimiz su gibi ihtiyaç duyduğumuz Dünya'dan ve olaylardan haberdar olmamızı sağlayan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günün kutluyorum. Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasını sağlamak için gece gündüz demeden kar, kış, tipi, fırtına, yağmur, çamur, ayaz, savaş ve çatışma demeden bazen en uzak yerlere kadar gidip bizleri bilgilendiren her şeyden haberdar olmamızı sağlayan tüm basın mensuplarına minnettarız. Vatandaşın talep ettiği hizmetlerin gelmesi başta olmak üzere yapılması planlanan çalışmalara kamuoyunun nabzını tutarak yön veren her türlü zorluğa sıkıntıya katlanmak zorunda kalan bir çok defa yaptıkları görevleri dolayısıyla kişileri ve kurumları karşılarına almak zorunda kalan basın mensuplarına bir değil binlerce kez minnettarız. Bu büyük sorumluluğu hakkıyla yerine getirmek hususunda özveriyle görev yapan gazetecilerimizin bu özel gününde yanlarında olduğumuzu göstermek istedik. Dünya'nın her tarafında bu kutsal görevi yüksek ulvi mesleği infa eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle tebrik eder, hepinize başarılar diliyorum." Durer, program sonunda basın mensuplarına "Minnettarlık Belgesi" verdi.

Bigader Başkanı Mahir Okay

Gazeteciler günü ile ilgili mesajında tüm gazetecilerin gününü tebrik eden BİGADER Başkanı Mahir Okay, halkın bilgilenme ve haber alma hakkının en etkili aracının gazeteciler olduğuna dikkat çekerek, Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu, gazetecilik mesleğinin ancak fedakarlık gösterilerek ifa edilebileceğini söyledi. Kamuoyunun olaylar karşısında doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirilmesi, halkın sıkıntıları ve taleplerinin yetkili makamlara ulaştırılması noktasında gazetecilerin kamunun önemli bir görevini de yerine getirdiğine dikkat çeken Okay, "Çağdaş demokrasilerde basın halkın fikirlerini ve milletin iradesinin serbestçe ifade etmesini sağlayan önemli araçlardır. Bu minvalde tarafsız, ilkeli, tavrını halktan yana koyan, prensiplerinden ödün vermeyen gazeteciler, toplumsal ve demokratik gelişimimize büyük katkı sağlayacak sorumluluk sahipleridir. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, özveri ile çalışan fedakar meslektaşlarımıza başarılar dilerim" diye konuştu.


Bitlis Askon Yönetim Kurulu

Son zamanlarda bölgemizde cereyan eden olaylardan dolayı çok zor şartlar altında çalıştığınızdan eminiz.Ama hangi şartta olursa olsun,hangi koşullar devam ediyor olursa olsun,demokrasiden insan haklarından taviz vermemiz mümkün değildir.Bize göre bir basın mensubu yanlı olamaz.Haberin doğruluğu toplumu aydınlatma yönünde olmalıdır.Özgür ve tarafsız basın her zaman vazgeçilmezimiz olsun. Bitlis ASKON Yönetim Kurulu Kamuoyu doğru, dürüst ve tarafsız bir şekilde objektif olarak bilgilendiren, görevini ifa ederken karşılaştığı sorunlara aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen bu meslek mensuplarımızın ifa ettikleri görev,çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur. Basın millet olarak ülkenin genel sesidir.Basın deyince ilk aklımıza gelen gazeteciliktir.çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin kamuoyuna haber ve bilgi akışını objektif bir şekilde sağlamak,toplumsal sorunlar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesi ve gelişmesine katkı sunmak gibi önemli bir görevi vardır.Bu içten ve samimi duygularımızla tüm basın çalışanlarının 10 ocak çalışan gazeteciler gününü kutlarız.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.