DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te sertifikalı patates tohumluğu bilgilendirme toplantısı

Videoyu Aç Bitlis'te sertifikalı patates tohumluğu bilgilendirme toplantısı
A
a

Bitlis ​İl Müdürlüğü toplantı salonunda 2017 yılında İl genelinde sertifikalı patates tohumluğu üretimi yapacak üreticileri ile İl Müdürü ve Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğü yetkili personellerinin de katılımları ile bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Türkiye genelinde patates üretiminde önemli bir yer tutan genelde Bitlis, özelde Ahlat ilçesinde patates üretiminin genel durumu değerlendirilerek, üretilecek patates için hastalık ve zararlılardan uzak sertifikalı tohumluk patateslerin üretim materyali olarak kullanılmasının önemine değinildi. 

Toplantıda İl Müdürü Fatih Asak konu ile ilgili olarak “ İlimiz geneli hastalıklardan uzak patates üretiminin devam edebilmesi için sertifikalı patates üretiminin önemi büyüktür. Özellikle çiftçinin ekeceği patatesin sertifikalı, hastalık ve zararlılardan ari verimi yüksek çeşitlerin tohumluk olarak ekimlerinin sağlanması gerekmektedir. Bunun da İlimizde sertifikalı tohumluk üreticilerimizin çabaları ile karşılanabileceğini söyleyerek, tohumluk patates üretim aşamasında İl Müdürlüğü olarak üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.

2017 yılı üretilecek sertifikalı patatesler için iş takvimi çıkarılarak yapılacak iş ve işlemler ile ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu.​

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.