Losev

Bitlis'te Sarıkamış Şehitleri anısına yürüyüş ve bayraklı gösteri düzenlendi

Videoyu Aç Bitlis'te Sarıkamış Şehitleri anısına yürüyüş ve bayraklı gösteri düzenlendi
A
a

Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi'nde gerçekleştirilen "Sarıkamış Şehitlerini Anma ve Bayraklı Kayak Etkinliği"ne katılmak isteyen ve aralarında Bitlis, Muş ve Bingöl'den gelen kayakçıların da olduğu yüzlerce kişi, Nemrut Dağı'ndaki bir otelin önünde bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı atarak, Nemrut Kayak Merkezi'ne kadar yürüyen gruptaki kayakçılar, kayak merkezinin zirvesinde açtıkları Türk bayrakları eşliğinde gösteri yaptı. Temsili olarak asker kıyafeti giyen sporcular, gösteri sonrası Bitlis Valisi Ahmet Çınar'a sancak, Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şiirlerin de okunduğu etkinlikte, Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Törehan Serdar, Sarıkamış Harekatı'nı anlattı.

Vali Çınar da 90 bin Sarıkamış şehidinin, bu vatanı ebedi kılmak için canlarını feda ettiğini ifade ederek, "Taktik, plan ve hesap hatası, ne olursa olsun o ecdadımız ve şehitlerimiz, ettikleri yemine sadık kalarak bu vatanı bize ebedi kılmak için canlarını feda ettiler. Çetin bir kış günü dağlarda, karda ve bütün milli değerlerimizi ifade eden bayrak için canlarını feda ettiler." dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un "tek dişi kalmış canavar" olarak tanımladığı devletlerin 100 yıl önce bütün milli onuru ve haysiyeti çiğneyerek, vatanı elden almak için geldiğini anımsatan Çınar, "100 yıl önce kendileri gelmişti şimdi ise kurdukları örgütlerle geliyor. Ancak biz o tek dişi kalmış canavarın dişini kıracağız. Türkiye, Müslüman olmayan ülkeler dahil hepsinin duasını da alıyor. Yeni dünyada, dünyanın huzuruna kavuşması için Türkiye'nin güçlü devlet olması lazım. Biz devlerle boğuşurken, bizim paçamıza yapışanlar var. En son FETÖ dahil. Dolayısıyla hepimizin bunu görmesi lazım. Vuruldukça büyüyoruz. Millet olarak tarihten ibret aldık, asla o kötü tarih tekrarlanmayacak."

Çınar, her uğruna ölünen davanın kutsal olmadığını, vatan için ölmenin esas olduğunu vurgulayarak, geberip gidenlerden olmamak için gelecek nesillere sahip çıkacaklarını söyledi.

Programa, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri, öğrenciler, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.