Losev

Bitlis'te şap aşılama ve küpeleme çalışmaları devam ediyor

Videoyu Aç Bitlis'te şap aşılama ve küpeleme çalışmaları devam ediyor
A
a

Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince İlkbahar "Şap Aşılama Kampanyası" kapsamında büyükbaş hayvanlarda zorlu kış koşullarına rağmen büyük bir özveri ile şap aşısı yapılmaya devam ediliyor.

Şap hastalığının bulaşıcı olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatih Asak,  bu hastalığın hayvanlarda süt ve et verimlerini azaltarak, üretimde ekonomik kayıplara neden olduğunu ifade etti.

"İlkbahar aşılama kampanyası  31 Mart'ta bitiyor"

İl Müdürü Asak; "Şap hastalığını önlemenin en etkili yönteminin aşılama olduğunu vurgulayarak, tüm büyükbaş hayvanlara şap aşısının yaparak, aşı başarı oranını yüzde yüze tamamlayacağız. Böylece ilimizde aşısı yaptırılmamış büyükbaş bırakmayacağız.  Her sene ilkbahar ve sonbahar aşılama dönemleri olarak ülkemiz genelinde iki kez yapılan şap aşılamalarının İlkbahar kampanyası İlimizde 2 Ocakta başlayarak 31 Mart 2017 tarihine kadar devam edecektir" dedi.

"Anaç koyun-keçi tespitleri ve küpeleme çalışmaları da yapılmaktadır"

Aşılama çalışmaları yanında anaç koyun-keçi tespit ve küpeleme çalışmalarının da sürdürüldüğünü söyleyen İl Müdürü Fatih Asak, yetiştiricilerimizin hayvancılık desteklemelerinden faydalandırılmaları için anaç Koyun-Keçi tespitlerinin titizlikle yapıldığını, bunun yanında sıfır ile altı ay arasındaki küçükbaşların da küpelenerek kayıt altına alındığını ayrıca küpesi düşmüş ya da silinmiş hayvanlara talepleri doğrultusunda tekrar küpe takıldığını ve hayvancılık ile ilgili her türlü çalışmanın aralıksız devam edeceğini kaydetti.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.