Losev

Bitlis'te sağlık çalışanlarından şok istifa ve gerekçe!

Videoyu Aç Bitlis'te sağlık çalışanlarından şok istifa ve gerekçe!
A
a

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde artan çatışma ortamı ve sağlık çalışanlarının hedef alınması nedeniyle çok sayıda doktor ve sağlık personeli görevinden istifa etti.

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erdal Dilekçi, olayların yaşandığı günden bu yana hastanede görev yapan 30 doktor ile 35 yardımcı sağlık personelinin istifa ettiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının istifasının büyük sıkıntıya neden olduğunu ifade eden Dilekçi, şöyle konuştu:   

"3-4 ay öncesinde her branşta halkımıza sağlık hizmeti veriyorduk. Her branşta 2 ve üzeri doktorumuz vardı. Mecburi hizmetini dolduran doktorlar tayin istedi. Fakat olayların yaşandığı son süreçte, 30 uzman ve pratisyen hekimimiz istifa etti. Yardımcı sağlık personeli konusunda da büyük bir kaybımız oldu. 35 yardımcı sağlık personeli, yani ebe, hemşire, laborant ve sağlık memuru hastanemizden ayrıldı. Tabi bakanlığımız bize özellikle ihtiyacın çok olduğu branşlarda hekim takviyesinde bulundu. Önceden 2-3 hekimle hizmet verdiğimiz bazı branşlarda, şimdi tek hekime düştük."

Bazı branşlarda doktorların izinli veya raporlu olduğu dönemlerde hizmetin aksadığını bildiren Dilekçi, tek hekimle hizmetin yürütülmesinin kolay olmadığını dile getirdi.

Dilekçi, "Branşlar bir hekime düştüğünde gerçekten sıkıntı oluyor. Çünkü gündüz poliklinikte 100 civarında hastaya bakan, gece acilde hasta karşılayan ve ertesi gün tekrar poliklinikte hasta bakmaya devam eden doktorlarımız var. Bu nedenle hizmet vermede sıkıntı yaşanıyor. Bu arada gelen ve giden doktorlar da var" dedi.

Üç hekimle hizmet verdikleri kulak-burun-boğaz branşında şu anda işlerin bir doktorla yürütüldüğünü vurgulayan Dilekçi, şöyle devam etti:

"Olaylardan önce hastanede 90 pratisyen ve uzman doktorumuz vardı. Şimdi bu sayı göreve yeni başlayanlarla 70 civarındadır. 3 ortopedi hekimimiz varken, bu sayı 2'ye düştü. Acil serviste 2 uzman hekimimiz vardı, bunlar istifa etti. Acil serviste önceden 11 pratisyen hekimimiz vardı, bu sayı 5'e düştü. Son atamalarla acilde 9 hekimle hizmet veriyoruz. Acilde uzman doktorumuz yok. Olayların yoğun yaşandığı dönemlerde de hasta sayısında düşüş yaşandı. Ancak o dönemlerde gelemeyen hastalardan dolayı şimdi hastanemizde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Burada en büyük sıkıntımız bir anda eksilen doktor sayımızdır. Doktorlarımız haftada 2 gün ameliyata çıktığında, 3 gün poliklinik hizmeti veriyoruz. O branşta 2 gün hasta mağdur oluyor."


Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.