Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis'te PKK'ya ait 32 odalı sığınak tespit edildi

Videoyu Aç Bitlis'te PKK'ya ait 32 odalı sığınak tespit edildi
A
a

Bitlis kırsalında jandarma ekipleri tarafından PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda tespit edilen 32 odalı sığınak ve içerisinde bulunan yaşam malzemeleri imha edildi.

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde, merkez kırsalında araziye gizlenmiş yaşam malzemesi olduğu bilgisine ulaşıldı. Bu bilgiler doğrultusunda Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca 19 Mayıs 2020 tarihi itibariyle "Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Hasan Kuzu 2020-12" operasyonu başlatıldı.

Yapılan açıklamada "Operasyon kapsamında; yaklaşık 3 metrekare alanda tespit edilen, birbiri ile bağlantılı 32 odalı sığınak (19'u erkek, 9'u bayan, 4'ü bireysel) içerisinde 3 adet büyük tüp, 4 adet akü, 50 metre kablo, 5 adet leşker kıyafeti, 1 adet sırt çantası, 2 adet uyku tulumu, 1 adet mat, 1 adet el feneri, 10 çift ayakkabı, 20 metre branda, 1 adet jelikan bidon, 20 adet kasa ve çeşitli tıbbi ve giyim malzemesi ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemelere Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile el konulurken, diğer malzemeler ise yerinde imha edildi. BTÖ mensuplarına ait ana barınma alanı ile sığınak ve mevzilerde kullanılamaz hale getirildi." denildi. 

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.