Losev

Bitlis'te operasyon: 1 örgüt elemanı etkisiz hale getirildi

Videoyu Aç Bitlis'te operasyon: 1 örgüt elemanı etkisiz hale getirildi
A
a

Bitlis ile Muş arasındaki bölgede düzenlenen operasyonda bir örgüt elemanı etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; Şehit J.Uzm.Çvş. Behçet AVCI-40 operasyonunda, bir (1)  BTÖ mensubu ölü olarak etkisiz hale getirildi.
 
Bitlis J.Blg.K.lığınca, Bitlis ili Mutki ilçesi ile Muş ili Hasköy ilçesi mülki sınırları ara hattında  bulunan Karakütük Köyü Gresör Tepe mevkiinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen BTÖ mensuplarını bulup etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak ve barınakları imha etmek maksadıyla Bitlis ve Muş İl J.K.lıklarının katılımıyla  Şehit J.Uzm.Çvş.Behçet AVCI-40 Operasyonu planlanarak icra edilmektedir.
 
Operasyon kapsamında 07.09.2017 günü saat 18.50 sıralarında Gresör Tepe mevkiinde Tatvan JÖH Tb.K.lığı unsurlarınca sağlanan temas neticesinde (1) BTÖ mensubu ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir.
 
Etkisiz hale getirilen BTÖ mensubunun üzerinde silah mühimmat ve muhtelif malzeme; [(1) adet Kaleşnikof P.Tf., (5) adet Kaleşnikof P.Tf.şarjörü, (1) adet el bombası, (1) adet örgüt kimliği, (1) adet sırt çantası, (1) adet kütüklük, (1) adet uyku tulumu, (1) adet panço, (1) adet malzeme ve telsiz kod şifresi, (1) adet Yeasu büyük telsiz, (1) adet telsiz bataryası, (1) adet telsiz mikrofonu, (1) adet anten kablosu, (1) adet ses kayıt cihazı] ele geçirilmiştir.
 
Konu ile ilgili olarak adli ve mülki makamlara bilgi verilerek tahkikata başlanılmış olup, ele geçen malzemeler muhafaza altına alınmıştır.
 
Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.