Losev

Bitlis'te Öğrencilerin Karne Heyecanı

Videoyu Aç Bitlis'te Öğrencilerin Karne Heyecanı
A
a

Bitlis'te 94 bin 100 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Kentteki Değirmenaltı köyündeki, Değirmenaltı İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen karne töreninde konuşan, İl Milli Eğitim Müdürü Mürteza Oğur, öğrencilere yarıyıl tatilini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.
 
Oğur, daha sonra öğrencilere karnelerini vererek, başarılar diledi.
 
Karne töreninin ardından Oğur, yaptığı açıklamada, Bitlis'te de 94 bin 100 öğrencinin karnelerini alarak, yarıyıl tatiline girdiğini söyledi.
 
Öğrencilere başarılar dileyen Oğur, şöyle devam etti:
 
"İlimizde genelde eğitim alanında altyapı çalışmalarına yoğunlaştık. Çok güzel okullar yapıyoruz. Güzel okullar yapmak ihtiyaç, ama marifet değil. Bundan sonra yapmamız gereken okulları cazibeli hale getirmek ve çocukların severek okula gelmelerini sağlamak. Öğretmenleri idarecileri iyi motive etmek. Bundan sonra çalışmalarımızı bu yönde yapacağız. Biz mümkün olduğu kadar okullarımızı cazip hale getirmeliyiz. Öğretmenlerin gülerek sınıflarına girmelerini sağlayarak, okullarda güzel, sıcak bir aile ortamı yaratmalıyız. Bunun için projeler üretmeliyiz."
 
"4 bin öğrenciye Siyer-i Nebi kitabı dağıttık"
 
Kentte ortaöğretimdeki öğrencilere yönelik yurtdışı gezi programları düzenlendiklerini dile getiren Oğur, bunun için valiliğin desteğiyle ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla 4 bin öğrenciye Siyer-i Nebi kitabı dağıttıklarını belirtti.
 
Oğur, öğrencilerin başarılarını dikkate alarak bir sınav yapacaklarını ve bu sınavda hem öğrenci diploma notları hem de okuduğu klasikler ve verdikleri kitaplardan aldığı başarıyla yurtdışına 200 öğrenciyi göndereceklerini vurgulayarak, "Bu ilimizde okumaya bir heves bir heyecan getirdi. Çocuklar hepsi heyecanlandılar. Önce İstanbul'u gezecekler, daha sonra yurtdışına göndereceğiz. Bunun dışında ulusal ajansta bazı programlarımız geçti. Mesleki eğitimdeki dezavantajlı öğrencilerimizi Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Bu öğrencilerimiz orda hem staj yapma hem de gezme imkanı bulacak."
 
Daha sonra Yükseliş İlk ve Ortaokulu'na geçen Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun ve Oğur, ortaokul öğrencilerine yönelik Türkiye geneli yapılan deneme sınavında dereceye giren Elanur Arslan ve Züleyha Arslan Argun'u tebrik ederek, tablet bilgisayar hediye etti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.