Losev

Bitlis'te Memur-Sen Engelliler Komisyonu oluşturuldu

Videoyu Aç Bitlis'te Memur-Sen Engelliler Komisyonu oluşturuldu
A
a

Bitlis Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Cabir Durak engellilerin haklarını daha iyi savunma ve taleplerini daha rahat duyurabilmeleri için, Bitlis'te Memur-Sen Engelliler Komisyonu oluşturduklarını söyledi.

Kamuda çalışan engellilerin hem kendi haklarını savunacağını hem de diğer engellilerin kanuni hakları konusunda bundan sonraki süreçte kendilerine yardımcı olacağını ifade eden Durak: 

Türkiye'nin son 10 yılda uygulamaya koyduğu değişimlerle engelleri ortadan kaldırmak adına önemli adımlar attığını şahidiz. Engellilerin kamuda istihdamı noktasında ortaya konan azim ve kararlılık sadece Türkiye'nin kendi geçmişinin değil, birçok dünya ülkesinin çok ilerisindedir. Fakat istihdam süreci sonrasında, kamu hizmetlerinin sunum aşamasında, kamu hizmeti sunma sorumluluğu noktasında, engellilere pozitif ayırımcılık düzenleme ve uygulamalarında aynı azim ve kararlılık ortaya konamamıştır. Engellilere yönelik bakışın merhametten adalete evrilmesi için bütün çabaları, çalışmaları ve arayışları değerli buluyoruz. İnsanın hayatını kolaylaştıran, hayatla temasını artıran, hayatın içine katan yaklaşımların engelli bireyler noktasında pozitif ayırımcılık içermesi, ihsan olarak değil önce insan bakışından beslenen irfan kapsamında değerlendirilmelidir.

Engellilerin istihdamında kamunun öncülük yapmaya devam etmesi yanında çalışma şartlarında, kariyer imkanlarında, mali, sosyal ve özlük haklarında da öncülük yapma sorumluluğu yüklenmesi gerektiğini belirten durak, kentte Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanlığı görevini Ferhat Buhan'ın yürüteceğini bildirdi.

Durak, Engelsiz bir hayat oluşturmak için öncelikle hayata ortak gözle bakabilmeyi ve paylaşmayı toplum olarak alanda uygulamamız gerekiyor. İlimizdeki diğer STK'larla işbirliğinde bulunarak çalışmalar yapmak ve hizmet üretmek için bu ilk adımımızı attık. İnşallah birlikte birçok engeli aşacağımıza inanıyor ve bu oluşumun ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum diye konuştu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.