Losev

Bitlis'te Kurum Amirleri Sokaktaki Çöpleri Temizlediler

A
a

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul vatandaşlara örnek olmak amacıyla eline çöp küreği ile fırça alarak Bitlis sokaklarında temizlik yaptı.

Bitlis Valiliği ile Bitlis Belediyesi'nin Çevre Günü ile ilgili olarak başlatmış oldukları "Bitlis Benim Evim, Evimi Temiz Tutuyorum" sloganıyla beraber başta Vali ve Belediye Başkanı olmak üzere gönüllü çevreciler çöp toplama kampanyasına katıldılar. Vali Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, kurum amirleri, öğrenciler ve gönüllü çevreciler Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak çarşı merkezine kadar çöp topladılar.
 
Daha temiz bir çarşı ve daha temiz bir şehir için başlatılan temizlik kampanyasına tüm halk davet edilirken, artık çöplerin her gün belli saatlerde işyerlerin ya da evlerin önünden alınacağı belirtildi. Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Dünya Çevre Günü münasebeti ile Bitlis'te büyük bir kampanya başlattıklarını ifade etti. Yurdakul, "Bu kampanyada yaşadığımız bu kentin caddelerini, sokaklarını, ara sokaklarını, çıkmaz sokaklarını ve bahçelerini bilhassa evimiz olarak gördüğümüz Bitlis'in bütün detaylarını sanki evimizin antresi, koridoru, odası ve mutfağı gibi görerek temizlik çalışması başlatıyoruz. Bu kampanyanın en çarpıcı ve güzel tarafı gençlerimizi ve çocuklarımızın bizimle beraber olmalarıdır. Hep söylediğimiz bir ifade var bir şehrin güzelliği ve temizliği o şehirdeki yaşayan insanların gelişmişlik düzeyi yaşama bakışı çevreye saygıyla doğrudan orantılı bir durumdur. Bizde Bitlis olarak bu mevcut durumu daha da iyileştirmek, daha yaşanabilir bir çevre, daha solunabilir bir hava ve içinde bulunabileceğimiz bir yeşil alan düşüncesi içerisindeyiz. Bugün valiliğimiz, belediyemiz, çevre müdürlüğümüz, kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve öğrencilerimiz olarak çok anlamlı bir hareket başlatıyoruz" dedi.
 
Bundan sonra özellikle Bitlis'te yaşayan vatandaşlarımızın kirletmeme noktasında kendilerinin özel gayretlerini rica ettiklerini belirten Vali Yurdakul, "Bunu özellikle vurguluyorum. Temizleme değil kirletmeme gerekiyor. Çünkü esas olan kirletmemektir. Kirlettikten sonra temizlemek daha zordur. Ben Bitlis'te yaşayan bütün vatandaşlarda bu bilincin olduğunu çok iyi biliyorum. Ayrıca öğrencilerimizin özellikle çevre konusunda çok duyarlı olduklarını biliyorum. Yediklerin hiçbir şeyin ambalajını sokağa atmıyorlar. Atanları uyarıp biriside attıysa yerden alarak örneklik yapıyorlar. Bu kavram Valisinden öğrencisine kadar geçerlidir. Bunu böyle yaparsak daha güzel ve yaşanabilir bir Bitlis olur turizme daha iyi açılırız. Gelen misafirlerimize karşı şehrimizi daha iyi takdim etmiş oluruz. Nasıl ki evimize yediğimiz bir yiyeceğin kabını atmıyorsak burası da bizim evimiz biz bir Bitlis ailesiyiz. Her birimiz Bitlis ailesinin bir ferdiyiz. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu çıkışın temiz bir Bitlis güzel bir Bitlis için çok önemli bir çıkış olmasını diliyorum. Temizlik sürdürülebilirse devam ederse temizliktir. Sadece 365 günün bir günü değil 365 günün 365 gününü de buradan temizlik günü olarak ilan ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise hafta kapsamında kendilerinin bu kampanyaya destek olacaklarını ifade ederek temizlik kampanyasına katıldı. Konuşmalarından ardından Vali Veysel Yurdakul ve diğer gönüllü çevreciler sokaklarda sigara izmaritinden, ambalajlara kadar olarak su kanallarında bile temizlik yaptılar.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.