Losev

Bitlis’te KHGB Encümen Seçimi Yapıldı

Videoyu Aç Bitlis’te KHGB Encümen Seçimi Yapıldı
A
a

Bitlis merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışmalarında yer alacak olan encümenlerin seçimi yapıldı.

Her yıl Nisan-Mayıs aylarında yenilenen birlik encümen seçimi, Bitlis il kültür müdürlüğü salonunda yapıldı. Seçime il genel meclis üyeleri ve merkeze bağlı köy muhtarları katıldı.

Bitlis merkez ilçeye bağlı 78 köy muhtarının hazır olduğu salonda, ilk tur il genel meclis üyeleri arasında yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Ak Parti il genel meclis üyeleri Cemalettin Kinç 53 ve Yusuf Ulaştan 56 oy alırken, DBP il genel meclis üyeleri Behçet Yılmaz 22 ve Medeni Yalçınkaya 17 oy aldı. Seçim sonuçlarına göre, Ak Parti il genel meclis üyeleri Cemalettin Kinç ve Yusuf Ulaştan birlik encümenliğine seçildi.

İkinci tur seçiminde ise, Bitlis merkez ilçeye bağlı 78 muhtar arasından birlik encümenliğine aday olan Maşallah İletmiş, Maşallah Aslan, Suphi Demir ve Cezmi Eryılmaz arasında yapılan oylama sonucunda Maşallah İletmiş 56, Maşallah Aslan 50, Suphi Demir 29, ve Cezmi Eryılmaz 15 oy aldı. Bu sonuca göre birlik encümenliğine Maşallah İletmiş ve Maşallah Aslan seçildi.

Seçim sonuçlarını değerlendiren İl Genel Meclis Başkanı Cemalettin Kinç, sitemize yaptığı açıklamada; "Öncelikle demokrasinin can simidi olan hoşgörü anlayışının hakim olduğu bir ortamda seçimim yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu vesileyle herkese teşekkür ediyorum. Birlik bütçesinin hizmet açığı cihetiyle düşünüldüğünde yeterli olmamaktadır. Kaynak arayışımızla ve kıt imkanlarla maksimum iş yapmayı ve mağduriyetlerin giderilmesi öncelikli planlarımız olacaktır. Birliğe seçilen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.