Losev

Bitlis'te KEP ile kız öğrencileri okula kazandırılıyor

Videoyu Aç Bitlis'te KEP ile kız öğrencileri okula kazandırılıyor
A
a

Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Projesi kapsamında Bitlis’te 469 ev ziyaret edilip, 361 öğrenci okula devamı sağlandı. Kısa adı KEP olan, Kızların Eğitimi Projesi için 10’ar öğretmenden oluşan 10 ekip oluşturularak toplam 100 öğretmene, üç günlük kapasite geliştirme eğitimleri verilerek aile ziyaretleri yapıldı.

Kapasite geliştirme eğitimleri kapsamında toplumsal cinsiyet eğitimi, iletişim ve interaktif öğrenme olarak toplam üç eğitim verilirken, her defasında dört gün süren eğitimlerin her günü farklı guruplara ayrıldı.
 
Bu gruplar 100 yeni atanan öğretmen, Halk Eğitim Merkezi Rehberlik Araştırma Merkezi ÇATOM ve STK temsilcilerinden oluşan 50 kişi, yatılı bölge okullarında çalışan öğretmen ve idarecilerinden katılan 100 kişi ve il müdürlükleri, il müftülüğü, sağlık müdürlüğü, ASP, Denetimlik Serbestlik ve STK’lardan katılımcıların olduğu 100 kişi, veli bilgilendirme  toplantılarına 160 veli katıldı.
 
Mesleki rehberlik ve danışmalık faaliyetleri kapsamında üçer günlük iki eğitim verildi. Bu eğitimlerin ilk iki günü 100 kişiden oluşan öğretmen grubuydu. Üçüncü günü ise öğrenci ve velilerine yönelikti. Ayrıca bu çalışmaya 100 öğrenci ve 100 veli katılma imkânı buldu. Bu eğitimler Bitlis Öğretmenevinde yapıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.