DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te kamera kaydıyla kalfalık ustalık sınavları yapıldı

Videoyu Aç Bitlis'te kamera kaydıyla kalfalık ustalık sınavları yapıldı
A
a

            Bitlis'te Kamera Önünde Sınavlar Yapılıyor

2019 Şubat Dönemi Kalfalık Ustalık sınavları kamere önünde yapıldı. Bitlis Mesleki Eğitim Merkezinde 2019 Şubat Dönemi Kalfalık Ustalık sınavları yapıldı.

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezinde yapılan 30 ayrı meslek dalı sınavına, yaklaşık 100 kalfa ve usta adayı katıldı.

Kalfa adayları, bütün alan ortak dersleri, Alan dersleri, Alan dal dersleri ve  Alan dal beceri sınavı olmak üzere toplamda  4 ayrı oturumda  sınava girdiler. 

Öte yandan usta adayları da, bütün Alan ortak dersleri, dal dersleri ve Alan dal beceri sınavı olmak üzere 3 ayrı oturumda sınava girerek ter döktüler.

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Şah Marhan'ın yaptığı açıklamada söz konusu sınavlarda toplamda 94 ayrı derste sınav yaptıklarını ifade etti.  
Bu sınavlarda toplamda 47 öğretmen sınav komisyon ve gözcülük görevini yürüttüğünü dile getirdi. Sınav programlarını, sınavda görev alan öğretmenlerin kendi  okullarındaki derslerini  aksatmayacak şekilde planladıklarını ve bu planlamanın da çok sağlıklı geçtiğini vurguladı.

Marhan, merkezimizde yapılan Kalfalık Ustalık uygulama sınavları, Meskeki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün belirlediği sınav kriterlerine göre sınav başlayıp bitinceye kadar kamere kaydı alınarak yapıldığını söyledi.

Merkez müdürü, "Güzellik Saç Bakım Hizmetleri Alanı, Erkek ve kuaför meslek dalında sınava giren adaylarımız, Toki ortaokul öğrencilerini traş ederek bir fedakârlık örneğini sergiledilendiğini, öte yandan sevgi evlerinde kalan kız ve erkek çocukları tıraş etme girişimimiz maalesef sonuçsuz kalmıştır" dedi.

Bitlis Mesleki Eğitim Merkezi müdürü Marhan, "Kalfalık Ustalık sınavlarında görev alan;
Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine, 
Bitlis Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine, 
Cemil Özgür Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine,
Tatvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine,
Güroymak Mesleki Eğitim Merkezi müdür yardımcısına,
Mutki Halk Eğitim Merkezi öğretmenine,
Toki ortaokul öğretmenlerine,  

Ahmet Eren ilkokul öğretmenlerine ve görev alan usta öğreticilere, görevlerinde gösterdikleri çaba ve sınavların sağlıklı yapılması için gösterdikleri hassasiyeten ötürü ve elbette okul yöneticilerine de bizlere sağladıkları kolaylıklardan dolayı teşekkür ederim" diyerek sözlerini bitirdi.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.