Losev

Bitlis’te Jandarma Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Videoyu Aç Bitlis’te Jandarma Teşkilatı’nın 177. Kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı
A
a

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından törene, İl Jandarma Komutanlığında devam edildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Jandarma Genel Komutanı Genel Komutanı Galip Mendi’nin mesajı okudu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Yunus Emre Karamanoğlu, Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin en sevgi ve güvenine mahzar olduğunu ifade eden Karamanoğlu, şunları kaydetti:

“Bugün Türk silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yıl dönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 177 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne yüce milletimizin sevgi ve güvenine mahzar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak ulusumuzun bize olan teveccühünden hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, olmaya da devam edecektir.”

Hafta dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren askerlere ödüllerin verilmesinin ardından, narkotik ve bomba arama köpekleri gösteri sundu. Resim sergisinin gezilmesi ve katılımcılara askerlerin kullandığı silahların tanıtılmasının ardından tören sona erdi.

Törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Salih Altun, Kamil Güzel ve Hakan Şeker, 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Gezer, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, kurum amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.