Losev

Bitlis'te İstihdam Garantili Kursuna Yoğun İlgi

A
a

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Vuslatlar Tekstil Anonim Şirketi işbirliğiyle, kentte 80 kişiye istihdam garantili kurs açıldı.

Belediyeye ait eski Tekel deposunda açılan kurs öncesi başvuruda bulanlara kısa bir konuşma yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, şirketin tekstil alanında istihdama yönelik yatırım yaptığını söyledi.
 
Bu kapsamda çalıştırılacaklar için istihdam garantili kurs açtıklarını ifade eden Aslan, şöyle konuştu: 
 
"Şirket buraya yatırım yaparak, konfeksiyon atölyesi açtı. Şirket yetkilileri ilk etapta bize gelerek, yaklaşık 100 kalifiyeli eleman istedi. Biz de ilana çıktık. Ancak şirketin talebini karşılayamadık. Burada işverene yardımcı olacağız. Bu kapsamda üzerimize düşeni yerine getirdik. Bu kursa 429 kişi başvurdu. İstihdam garantili kurs olduğu için, burada herhangi bir kura çekilmeyecek. Kanuna göre işveren kendi istediği kişiyi çalıştırabilecek. Bu işe yatkın olanlar belirlenecek. İşveren sözlü mülakat yapacak. Ardından 80 asil, 50 yedek belirleyecek."
 
Kursun 80 kişiden oluşacağını ve 110 gün süreceğini bildiren Aslan, buraya gelen kursiyerlere günde 20 lira ödeme yapacaklarını belirtti.
 
Aslan, "4 aylık kursun bitiminde ve kalifiyeli eleman olduğunuzda, işverenden kursiyerlerin yüzde 50'sini istihdam etmesini isteyeceğiz" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.