Losev

Bitlis'te İşçi ve Memur Sendikaları İftarda Bir Araya Geldi

A
a

Türkiye Bem Bir-Sen ve Türkiye Yol İş Sendikaları Bitlis şubeleri tarafından düzenlenen iftar programı yoğun ilgi gördü.

Türkiye Bem Bir-Sen ve Türkiye Yol İş Sendikaları Bitlis şubeleri tarafından düzenlenen iftar programı yoğun ilgi gördü. İftara Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bem Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar da katıldı
 
Bitlis merkezde açık havada verilen iftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan Bem Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, sendikacılığın; hak arama, hakkı üstün tutma ve iyilik ve doğruluğun yanında yer alma hareketi olduğunu söyledi.
 
Memur-Sen olarak kendilerinin Türkiye'nin en büyük STK'sı olduklarını ifade eden Sevinç, "Bizim en büyük gayemiz başta milletimizin değerlerine hizmet etmektir. Sonrasında ise asıl görevimiz olan kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini elde etmektir. Bu bağlam inşallah yarından itibaren 15 Ağustos'a kadar kamu çalışanlarının toplu görüşmeleri başlamıştır. Bu vesile ile inşallah hayırlı neticeler alırız. Tabi ki bir diğer boyutuyla da bizim sosyal sorumluluklarımız vardır. Biz bu milletin değerlerini asıl esas değer kabul ederek mücadelenin içine girmişiz. Biz bölen değil ayrıştıran değil, bütünleştiren bir yapıyla kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini aramaktayız." diye konuştu.
 
Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ise kendilerini iftar programına davet eden işçi ve memur sendikalarına teşekkür etti. Türkiye Yol İş Sendikası olarak Bitlis'te olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Ağar, en iyi sözleşmenin masa başında biten sözleşme olduğunu belirtti.
 
Yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşme görüşmelerine değinen Ağar, hükümet ile varılan anlaşmada işçi ücretlerine yansıyan rakamların az görülebileceğini ancak kazanımların fazla olduğunu dile getirdi.
 
Ağar, şöyle konuştu: "Ücret artışı dışındaki diğer girdiler gözükmemekte, bunlar gözükmediği için ücretler düşük görülebilir. Ancak düşük ücretlere alınan zam var Düşük ücretli işçilerin maaşlarına en az 400 ile 500 TL arasında zam geldi. Bizim iş kolumuza bakarsak bin 400 TL maaş alan bir işçi bundan sonra bin 900 TL maaş alacak. Ancak kamuoyunda Türk-İş neden sokağa çıkmadı deniliyor, bakın arkadaşlar en güzel şey masa başında biten toplu iş sözleşmesidir. Sokağa çıkarak neticeye gidemediğin an zor durumda kalırsın. O nedenle biz bunu masa başında bağıtladığımızdan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Elbette herkesi memnun edemezsin ve herkesin de memnun olması mümkün değil. Ülkemizin durumu belli, gelişmeler belli herkesin sahip çıkmazı lazım. Elbette çalışanın alın terini göz nurunu savunmak bizim görevimiz."
 
VALİ YURDAKUL: AYNI GEMİNİN YOLCULARIYIZ
 
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul da konuşmasında, ortak hedeflerin öneminden bahsetti. Vali Yurdakul, "Bir Bitlis ailesinden bahsediyoruz. Ortak bir hedefe, ortak bir limana aynı gemide giden bir aileden bahsediyoruz. Bu ailenin içinde kaptanı var, tayfası var, miçosu var. Modern toplumumuzun ön gördüğü medeni iş görü içerisinde şehrimizin ve bölgemizin kalkınması için, insanlarımızın hayat standartlarını geliştirmek, özellikle önceki dönemlerde yaşadığımız mahrumiyetleri bir daha yaşamama adına ortak bir öyküyle ortak bir geleceğe heyecanla devam ediyoruz. Bu gün burada bu Ramazan gecesinde heyecan görüyoruz. Ben bu güzel geceyi tertipleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise birçok sendika yemeğine katıldığını ancak bu denli yoğun katılımlı bir sendika yemeğine ilk defa denk geldiğini söyledi. Belediyenin sendikal faaliyetleri hakkında da bilgi veren Başkan Alaydın, göreve geldikten sonra çalışanların gerek maaşlarının zamanında ödenmesi gerekse diğer haklarının zamanında verilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
 
Çalışan maaşlarını zamanında ödeyen sayılı belediyelerden biri olduklarına dikkat çeken Başkan Alaydın, sosyal belediyecilik anlamında her geçen gün geliştiklerini sözlerine ekledi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Vali Yurdakul, Bem Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ve Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar'a Ahlat bastonu hediye etti.
 
İftar yemeğine bazı kurum amirlerinin yanı sıra Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Murat Al ve Halil Afkan, Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mirza Irmak, Yol İş ve Bem Bir-Sen şube ve konfederasyon başkanları ve üyeleri de katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.