DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te iki bin öğrenci sinemayla tanışacak

Videoyu Aç Bitlis'te iki bin öğrenci sinemayla tanışacak
A
a

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Belediyeler Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün organizesinde 2 bin öğrenci sinema ile tanışacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın '1 Milyon Çocuk Sinemayla Buluşuyor' projesi kapsamında Bitlis'te 2 bin öğrenciye sinema gösterimi yapılacak. Programın açılışına katılan Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, haftanın her günü 2 seans yapılarak, 2 bin hedefine ulaşacaklarını söyledi. Bitlis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk seansta yaklaşık 300 öğrenciye sinema izlettirildi. Öğrencilerin keyifle izlediği sinema filmi hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, şöyle dedi: 

Bugün Bitlis merkezde bulunan ortaokul öğrencilerine sinema günleri etkinliğimizi başlattık. Bitlis merkez ve çevre köylerdeki öğrencilerimizi sinemayla buluşturacağız. Kültür merkezimizde günde 2 seans olmak üzere çocuklarımızı sinemayla buluşturarak, büyük eksiklik duyduğumuz kültür sanat alanında kendilerini geliştirmesi amacıyla bu etkinlikleri yapıyoruz. Bu proje genişletilerek daha da büyük kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.