Losev

Bitlis'te İçme Suyu İnşaatı Çalışmaları Sürüyor

A
a

Bitlis Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihalesi yapılan içme suyu ana isale hattı yenileme çalışmaları devam ediyor.

Bitlis Belediyesi tarafından projelendirilen ve ihalesi yapılan içme suyu ana isale hattı yenileme çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda 3 adet yeni depo yapımı devam ederken Duav bölgesinde içme suyu boru döşeme çalışmalarına hız verildi.
 
Konu hakkında açıklama yapan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın çalışmalar hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: "Yaklaşık 5 yıl önce 29 Mart 2009 seçimleri öncesi hemşerilerimize bir söz vermiştik. Bitlis’te yıllardır süre gelen alt yapı problemlerini çözme söz vermiştik. Bugün geldiğimiz nokta bunun en önemli ayaklarından biride Bitlis içme suyu projesiydi. Geldiğimiz günden bu yana içme suyunun projelendirilmesi, kaynakların tahsis edilmesi ve neticede bunların kredilendirilmesi işlemlerinin yapılması çünkü çok büyük rakamlar ve hibe ile yapılmayan bir çalışma. Bugün geldiğimiz noktada ihalesini yaptırdık ve yaklaşık olarak iki buçuk üç aydırda bu işlemler başladı. Şu anda da özellikle Bitlis’e su getiren ana isale hatlarımızdan biri olan duav yaylasında çalışmalar devam ediyor. Böyleliklede 400’lük borularımızı 600’lük çelik borularla değiştiriyoruz. Bunu yıl sonuna kadar bitirebilirsek büyük bir başarı elde ederiz. Şua anda Bitlis şehir merkezinde 3 adet su deposu inşaatı devam ediyor. Bir tanesinin kaba inşaatı bitti. Bir tanesinin de bitmek üzere, diğer üçüncü deponunda temelleri açılıyor. Ve böyleliklede Bitlis’imize söz verdiğimiz alt yapının önemli ayaklarından birinide gerçekleştirme durumundayız. Biz halkımıza söz vermiştik. Zoru başarmayı tercih ettik. Elhamdulillah milyonluk projeleri Bitlis halkına ve Bitlis’e hizmet etmek için hayata geçirdik. Bununda mutluluğunu yaşıyoruz. Hemşerilerimiz sabırlı olursa Bitlis’in içme suyu sorununu tamamen çözmüş olacağız. Şu andaduavdan gelen suyu TOKİ bölgesine kadarda taşıyoruz. TOKİ bölgesinin de son iki yıldır zaman zaman elektrik kesintisinin ve arızaları dışında ciddi bir su problemi kalmadı gibi. Ama buna rağmen TOKİ bölgesindeki nufus artışını da göz önünde bulundurarak duavdaki suyun bir kısmını TOKİ bölgesine taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bitlis halkına ve Bitlis’lilere hayırlı olsun diyorum" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.