DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te Hz. Hamza Camisinin açılışı yapıldı

Videoyu Aç Bitlis'te Hz. Hamza Camisinin açılışı yapıldı
A
a

            Bitlis'te Hz. Hamza Camisinin açılışı yapıldı

Bitlis Belediyesi tarafından yaptırılan Hz. Hamza Camisinin açılışı yapıldı. Bitlis Belediyesi tarafından Zeki Ergezen Mahallesine inşa edilen Hz. Hamza Camisinin açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, bu kadim şehre, bu tarihi bu medreseler şehrine, her şeyin en güzeline layık bu millete hizmet etme noktasında her zaman yoğun bir çaba içerisinde olmaya çalıştıklarını söyledi.  

Ustaoğlu, “Beş minaresi ile meşhur olan bu ilimizin bu mahallesi maalesef camiden yoksundu. Çalışmalarımızı hemen başlatarak kısa zamanda camimizi ibadete açtık. Bu belde 640 yılından beri İslam ile müşerref olmuş, ezan sesinin yükseldiği bir şehir. İslam şehirlerinin en önemli sembolü adeta o şehirlere mühür diyebileceğimiz camilerimizdir. Bu kadim şehir kendi bünyesinde hala ayakta duran, yüzyıllara meydan okuyan ecdadımızın bizlere emanet bıraktığı tarihi 28 tane tarihi tescilli camisi olan bir şehir” dedi.

Diyanet İşleri Prof. Dr. Ali Erbaş ise, camilerin kucaklayıcı bir görev üstelendiğini belirtti. Erbaş, “Değerli kardeşlerim camiler bizim mühürlerimizdir. Dinimizin medeniyetimizin mühürleridir. En büyük alameti farikalarıdır. İslam'ın görülür yüzüdür, medeniyetimizin en önemli görünür yüzlerin minarelerimizdir camilerimizdir.  İşte Bitlis 5 minaresiyle milletimizin kalbinde yer etmiş şiirlerimize türkülerimize mührünü vurmuş bir şehrimiz. Çocuklarımız gençlerimizi kalplerinde cami sevgisiyle minare sevgisiyle vatan aşkıyla millet aşkıyla yetiştirmek zorundayız. Bu camilerimiz sadece namaz vakitlerinde açılıp namaz bittikten sonra kapanmak için yapılan mekanlar değil, camilerimiz tıpkı Allah resulü efendimizin Medine'yi münevvere’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk iş mescidi nebeviyi inşa etmek olmuştur. Bütün diyanet hizmetlerini din hizmetlerini mescidi nebeviden yönetmiştir. Benim gönlüm istiyor ki her vakit bütün camilerimiz dolup taşsın. Çocuklarımız gelsinler gençlerimiz gelsinler camilerimizde rabbimizi, peygamberimizi ve ibadetimizi öğrensinler. Camiler bunun için var. Camilerimiz çocuklarımızı gençlerimizi bekliyor. Camilerimizi eğitim yuvası haline getireceğiz. Camilerimizi çocuklar açsın dedik. Her yaz Kur'an kursunda bu şekilde bir davet sözüyle gençlerimizi çocuklarımızı camilere bekliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek dualar eşliğinde cami ibadete açıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.