Losev

Bitlis'te Hacı Adaylarına Seminer Verildi

Videoyu Aç Bitlis'te Hacı Adaylarına Seminer Verildi
A
a

Bitlis'te 2014 tarihinde Hacca gidecek olan Hacı adaylarına yönelik İl Müftülüğünce bilgilendirme amaçlı seminerler verilmeye başlandı.

Bitlis İl Müftülüğü 2014 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında, Hacı adaylarına bilgilendirme amaçlı seminer verdi.

Müftülük toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere çok sayıda erkek ve Bayan Hacı adayları katıldı. Hacı adaylarına yönelik ilk seminer İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba tarafından verildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan seminerde konuşan Akbaba, yüz binlerce insan sıra beklerken kurada adı çıkıp, Hacca gideceklerin çok şanslı olduğunu söyledi.

Hacıların ve umrecilerin memleketinden Allah’a giden elçiler olduğunu belirten Akbaba, şöyle konuştu: “Hacı adayları olarak sizler çok şanslısınız. Nice insanlar sıra beklerken davet size kabul olundu. Sizler giderken yıllarca bekleyenler arkanızda gözyaşı dökecekler. Bazı kardeşlerimizde sıra beklerken kendilerine sıra gelmeden vefat ediyor. Kontenjan kısıtlamasından dolayı elimizden bir şey gelmiyor. Bu yüzden kendisine sıra gelen sizler çok şanslısınız.”

Akbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hacın iki ayağı vardır. Birinci ayağı Medine’dir ki, buy ayakta Hac ibadeti yok. Ziyaret ibadeti vardır. Burada Peygamber Efendimizin(sav) Rawzasını ziyaret edeceksiniz. Onun yaşadığı ve mücadele ettiği yerleri ziyaret edeceksiniz. Namaz kıldığı yerde namaz kılacaksınız.  Onun kokusunu orada alacaksınız. Orada duada bulunacaksınız. Ona komşu olacaksınız. Peygamberin misafiri olacaksınız. Sizlere tavsiyem burada bütün namazlarınızı Mescidi Nebevi de kılmanızdır. İkinci ayağı da Mekke’dir ki, burada da Hac ibadetlerinizi yapacaksınız.  Mekke ve Medenide geçireceğiniz bu günleri fırsata çeviriniz.”

Program, Hac ibadetinin nasıl yapıldığı ve orada nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında geniş bir şekilde Hacı adaylarına bilgi verilmesiyle devam etti. Mutlulukları gözlerinde okunan Hacı adayları ise, gitmeden önce bilgilendirici seminerlerin verilmesi ibadetlerinin daha rahat yapmaları için faydalı olacağını belirttiler.



Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.