DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı

Videoyu Aç Bitlis'te gözaltına alınan 9 kişiden 6'sı tutuklandı
A
a

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan aralarında belde belediye başkanlarının da bulunduğu 6 kişi tutuklandı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "11 Ekim 2016 tarihinde PKK/KCK terör örgüt üyesi olmak suçlaması ile aralarında Ovakışla Beldesi Belediye Başkanı A.D., Ovakışla Beldesi Belediye Eş Başkanı S.K., Ovakışla Beldesi Belediye Meclis üyeleri Y.K. ve M.T., Adilcevaz DBP İlçe Eş Başkanı S.T., Adilcevaz İl Genel Meclis Üyesi A.O. ve Adilcevaz ilçesinde milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan A.E.K., N.G. ve N.Ç. isimli 9 şahsa yönelik eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiş ve şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. 2 Kasım 2016 günü emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca Ovakışla Beldesi Belediye Başkanı A.D., Ovakışla Beldesi Belediye Eş Başkanı S.K., Ovakışla Beldesi Belediye Meclis üyeleri Y.K. ve M.T., Adilcevaz DBP İlçe Eş Başkanı S.T. ve N.G. isimli 6 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, Adilcevaz İl Genel Meclis Üyesi A.O. ve Adilcevaz ilçesinde milis/işbirlikçilik faaliyetlerinde bulunan A.E.K. ve N.Ç. isimli 3 şahıs ise adli kontrol kararı almışlardır. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir" denildi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.