Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis'te gezici araçla kanser taraması

Videoyu Aç Bitlis'te gezici araçla kanser taraması
A
a

Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü gezici araçla özellikle meme kanseri ve rahim ağzı kanseri taraması yaptırıyor.

Bitlis Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Merve Erken, gezici araç ve sağlık personeli ile birlikte köylere gidilerek 152 kişinin kanser taramasından geçirildiğini söyledi.

Erken; Bitlis Halk Sağlığı Müdürlüğü doktorlarından Dr. Betül Şahin ve gayretli hemşire ekibi, gezici muayene aracımızla ilimiz sınırlarındaki tüm köylere ulaşarak kadınları kanser hakkında bilgilendirmekte, kendi kendine elle meme muayenesini uygulayarak göstermekte, risk faktörleri ve belirtileri noktasında farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır.

Amacımız, bu taramaların görünüşte tamamen sağlıklı olan bireylere uygulanan bazı testler olduğu bilincini oluşturmaktır. Bu doğrultuda uygun yaş aralığındaki bayanlara eğitimler vermekte, smear almakta ve HPV taraması yapmaktayız. Çünkü biliyoruz ki kanserde erken tanı; tedavi şansını artırır, tedaviyi kolaylaştırır, tedavi giderlerini azaltır, doku ve organ kaybını önler, sakatlık bırakmaz ve en önemlisi hayat kurtarır. Bu amaçlarla çıktığımız yolda ilk etapta Narlıdere, Sarıkum, Kıyıdüzü, Çanakdüzü ve Aydınlar köylerinde toplam 152 vatandaşımıza ulaşmış bulunmaktayız. Hedefimiz tüm halkımızı bu hizmetimizle buluşturmaktır diye konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.