DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te geleneksel düğün yemekleri kaldırılıyor mu?

Videoyu Aç Bitlis'te geleneksel düğün yemekleri kaldırılıyor mu?
A
a

Tatvan'da, evlenen gençlere maddi yük getiren düğün yemeklerinin kaldırılması amacıyla toplantı yapıldı.

Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası girişimiyle yapılan toplantıya, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve esnaflar katıldı.

Vali Çınar, düğün yaparken yapılan harcamaların işi eziyete dönüştürdüğünü belirterek, "Ekonomik anlamda ortaya çıkan huzursuzluğun aile hayatına olumsuz yansıyor. Her şeyde olduğu gibi düğün yaparken de israftan kaçınmak gerekiyor." dedi.
Tatvan Kaymakamı Murat Erkan da düğün yemeklerindeki masrafları aza indirme konusunu değerlendirmek için bir araya geldiklerini belirterek, "Düğünler haliyle masraf istiyor. Bu sadece düğün yemeğiyle de sınırlı olan bir şey değil, bunun yanında çok harcama kalemleri var. Biz ailenin kutsal olduğunu, toplumun yapı taşı ve molekülü olduğunu söylüyoruz. Dinimizde aileyi, evliliği teşvik ediyor ama aile daha kurulmadan temelde bazı yanlışlar yapıyoruz. Düğünde yapılan masraflardan dolayı aile içinde oluşan ekonomik kriz huzursuzluğa ve hatta boşanmalara neden oluyor." diye konuştu.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, düğünlerde misafirlere ikramda bulunmanın sünnet olduğuna dikkati çekerek, sünnetin yerine getirilmesi için pahalı ikramlardan ibaret olmasının gerekmediğini dile getirdi.

Aksoy, çiftlerin yuva kurarken borç yükü altında ezildiğini aktararak, gençlerin mutluluklarına ortak olmak için düğün giderlerine bir standart getirmek gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, kanaat önderlerinin görüşlerini dile getirmesiyle toplantı sona erdi.​

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.