Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis’te gazetecilerin sorunları masaya yatırıldı

Videoyu Aç Bitlis’te gazetecilerin sorunları masaya yatırıldı
A
a

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) tarafından düzenlenen toplantı ile il genelinde yapılan görev yapan basın mensuplarının sorun ve sıkıntıları masaya yatırıldı.

Bitlis merkezde bulunan seyir terasındaki toplantı salonunda düzenlenen toplantı neticesinde; Bitlis merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarının sorun ve sıkıntıları dinlenerek, bu sorun ve sıkıntıların nasıl çözülebileceği hususunda fikir alışverişinde bulunuldu. BİGACEM’in yaptığı ve yapacağı faaliyetler ile yürüttüğü çalışma ve projelerin de değerlendirildiği toplantıda, gerek BİGACEM üyesi olan ve gerekse henüz üye olmayan gazetecilerin yol haritası ile ilgili fikirleri alındı. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonunda basın mensuplarının yaşadığı başlıca sorun ve sıkıntılar belirlenerek, bu sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında BİGACEM öncülüğünde girişimlerde bulunulması, basın-yayın faaliyetlerinin daha çok aktifleştirilmesi, kentin tanıtımı açısından kurumlarla iş birliği yapılması ve il merkezi başta olmak üzere tüm ilçelerde basın merkezleri oluşturulması konularında fikir birliğine varıldı. Ayrıca yeni üye kayıtları için üye olmayan gazetecilerinde üyeliğe davet edildiği toplantı sonunda, BİGACEM’in yeni yol haritasının belirlenmesi içinde beyan edilen fikirler not alınarak bununla ilgili ileriki bir tarihte yeniden toplanılması için karar verildi. 

Düzenlenen toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, görevi devraldıktan sonra gerek yönetim ve gerekse üyelerle birlikte güzel işlere imza attıklarını söyledi.

Toplantıda belirlenen sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında en kısa sürede girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Çiriş, basın mensupları olarak tek amaçlarının yaşadıkları kenti dışarıya en iyi şekilde tanıtmak olduğunu ifade etti.

İl genelinde görev yapan basın mensuplarının her birinin ayrı ayrı bir kamu görevi yaptığına dikkat çeken Özcan Çiriş, “Bizler bu cemiyeti 18 üye ile devralıp yaklaşık bir yıl gibi kısa bir süre sonunda yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bu sayıyı şuan için 42 üyeye kadar yükselttik. Bu sayı tabi ki 42 ile sınırlı kalmayacaktır. Bu gün bile yapmış olduğumuz toplantı neticesinde birkaç arkadaşımız daha aramıza katılma kararı aldı. Bu arkadaşlarımızla birlikte sayımız yaklaşık 50 üyeye ulaşıyor. Henüz üye olmayan diğer arkadaşlarımıza da ilk günden beri dediğimiz şekilde kararlarına saygı duyduğumuzu belirterek, kendilerine kapımızın sonuna kadar açık olacak ifade etmek istiyorum. Bizler tek çatı altında toplanıp tek güç ve tek yumruk olursak ancak gerçek anlamda bir şeyler yapabiliriz, bizler buna inanıyor ve bu amaçla çalışma yürütüyoruz. Şimdiye kadar başta yönetimim ve diğer tüm meslektaşlarımın gayreti ile birçok güzel işe imza attık. İnşallah bundan sonrada yine bu çalışmalarımız birlik, beraberlik ve dayanışma içinde devam edecektir. Bu toplantıda da arkadaşlarımızdan belli konularda eleştiriler aldık, belli konularda da fikirler aldık. Bizler bu toplantıda aldığımız eleştirileri de, fikirleri de önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Burada ortak olarak alınan tüm kararlar en kısa sürede bir bir uygulamaya konulacaktır, kimsenin bundan hiçbir şüphesi olmasın. Bu gün geriye dönüp arkamıza baktığımızda gerçek anlamda güzel bir mesafe kat ettiğimizi görüyorum. En basitinden şuan için il merkezi ve Tatvan ilçemizde arkadaşlarımızla bir araya gelebileceğimiz bir basın merkezimiz var. Bunları diğer ilçelere yaymak için de çalışmalarımız devam ediyor. Yine çok çok önemli çalışmalarımızdan biri de SODES’e sunmuş olduğumuz projemizdir. İnşallah bu projemizin onaylanması durumda çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Tabi tüm bunlar ilk başta dediğim gibi tek başına olacak işler değil, birlik, beraberlik ve dayanışma ile yapılacak işlerdir. İnşallah ilk günden bu yana hep birlik, beraberlik ve dayanışma içinde çalışan bizler, bundan sonrada bu anlamda çalışma yürüteceğiz. Bu vesile ile toplantıya katılım gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” Diye konuştu.

Düzenlenen toplantıya BİGACEM Başkanı Özcan Çiriş, Genel Sekreter Hakan Okay, Yönetim Kurulu Üyeleri Şener Toktaş, Sinan Aygül, Ferhan Çelebi, cemiyet üyesi olan ve olmayan yerel ve ulusal haber ajans, televizyon ve gazete temsilcileri katıldı.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.