DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te Dilan Kadın Dayanışma Merkezinin açılışı yapıldı

Videoyu Aç Bitlis'te Dilan Kadın Dayanışma Merkezinin açılışı yapıldı
A
a

Dilan Kadın Dayanışma Merkezinin açılışı, HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, Belediye Meclis uyesi Ferda Avkan, Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürü Çilem Engin Urfan, Anneler ,belediye kadın çalışanları ve kadınların katılımıyla bugün gercekleştirildi.

Açılışta konuşma yapan ve Merkez hakkında bilgi veren Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir Dağkıran: Kadının her alanda güçlenip desteklenmesi toplumsal yapıdaki değişime ivme kazandiracaği gibi kadın erkek eşitliğinin inşa edilmesine de önemli bir katkı sağlayacaktır.

Bunun icindir ki kadinin psikolojik, eğitsel, hukuki, ekonomik ve sosyal alanlarda desteklenmesi icin hizmet verecek bir merkez tasarladık. Bunu yaparkende kadınlardan gelen talepleri göz onunde bulundurduk. Bitlisli kadınlarla birlikte ortak karar doğrultusunda Kadın Dayanışma Merkezinin açılışına karar verdik “ diyen Dağkıran, “ İnanıyorum ki, dayanışma merkezimiz kadınların taleplerine cevap olacaktır” dedi. 

Kentte daha önce belediyenin yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda kadınları bir çok alanda sosyal hayata dahil ettiklerini belirten Dağkıran, “Kadın Dayanışma Merkezimizde okuma-yazma, mesleki ve beceri kursları gibi birçok kurslarımız olacak. Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için açacağımız kurslarda kendi elleriyle ürettikleri ürünleri, kurmayı tasarladığımız Kadın El Emeği Pazarında satma imkanı bularak ekonomik anlamda kendine katkı sağlayacaktır. Bunun yani sira kadının ekonomik hayata katılımının desteklenmesi için girişimcilik ve pazarlama eğitimleri verilecek ve çeşitli bilinçlendirme çalışmalarıyla kooperatifleşmeleri teşvik edilecektir. Kadınların sosyalleşmesi ve görünürlüklerinin arttırmak için Kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenecek ve havaların düzelmesi ile merkezin bahçesinde kadın buluşmaları gerçekleştirilecek. Ve yine çocukların eğitimi için kreşler açılacak” diye konuştu. Bölgede kadın ve erkek arasında bir eşitliğin olmadığına dikkat çeken Dağkıran, varolan eşitsizliğin ortadan kaldırılması için daha fazla çalışma üreteceklerini belirtti.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.