Losev

Bitlis'te cazibe merkezleri programı tanıtıldı

Videoyu Aç Bitlis'te cazibe merkezleri programı tanıtıldı
A
a

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Cazibe Merkezleri Programına ilişkin, "Bu programla Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Van olmak üzere 23 ilimiz makus tarihini yıkacak.

Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen Cazibe Merkezleri Programı tanıtım toplantısına katılan Coşkun, Bitlis'in ve bölgenin sorunlarını bildiklerini ve çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere kente geldiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın 23 ili kapsayan bir program açıkladığını anımsatan Coşkun, çok ciddi çalışmalar sonucunda Kalkınma Bakanlığınca Cazibe Merkezleri Programı usul ve esaslarının belirlenerek talepleri almaya başladıklarını aktardı.

Coşkun, programın hedefinde Türkiye'de gelişmesini tamamlamış ancak bölgesel olarak kalkınmasını istedikleri ölçülerde geliştiremeyen illerin bulunduğunu, bölgeye pozitif ayrımcılık yapmak üzere denenmiş bütün paketlerden öte yepyeni ve özel sektörü destekleyen bir seferberlik programı hazırladıklarını vurguladı.

Eksik kalan ne varsa bertaraf edeceğiz

"Devlet ve özel sektör işbirliğiyle bir kalkınma seferberliği hazırlıyoruz. Bu çerçevede ana hatlar belirlendi, içi dolduruldu." diyen Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Bu projeyle Bingöl, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Van olmak üzere 23 ilimiz makus tarihini yıkacak. Allah'ın izniyle yılladır terörden, ondan bundan çektiğimiz beladan öte, geri ve eksik kalan ne varsa bunu bertaraf edeceğiz. Diğer illerde olduğu gibi Bitlisliyi Bitlis'te doyurmak suretiyle bütün imkanlarını seferber ederek, yatırımı kalıcı hale getirmek, üretimi sürdürülebilir tutmak ve istihdamı artırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Allah'ın izniyle buradaki gençlere kendi kapılarında iş bulmak suretiyle aynı biçimde tarihi ve kültürel değerleri olan bu ilimizi halk ettiği yere taşıyacağız."

Son dönemlerde bölgenin altyapı yatırımlarının tamamlandığını, kamu ve devletin bu konuda yapılması gereken hizmetleri gerçekleştirdiğini anlatan Coşkun, bundan sonra özel sektörün bölgede yatırımlarını artırması gerektiğini dile getirdi.

Güvenlik güçlerinin bölgede huzur ve güvenliği sağlamak için operasyonlarını kararlılıkla yürüttüğünü kaydeden Coşkun, şunları ifade etti: 

"Bu başlı başına bu bölgenin sorunlarını gidermeye yetmeyecektir. Burada demokratikleşme alanında 15 yıllık dönem içerisinde hükümetlerin yaptığı hizmetler ile özgürlükler için yapılanların yanında, uygulanan 6. bölge teşviklerine ilaveten Cazibe Merkezleri Programı başlatıldı. 23 ilde bunu göreceksiniz. Bitlis'te de hissedeceksiniz. Güzel yatırımlar olacak. Bitlis hem üretecek hem de rekabet edecek. İhracat anlamında hepimizin istediği noktaya ve yaşanabilir bir yer haline gelecek."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Murat Kütük, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, yatırımcılar ve esnaflar katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.