DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Videoyu Aç Bitlis'te Camiler ve Din Görevlileri Haftası
A
a

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle program düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlik, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Programa katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, toplumu yönlendiren ve toplumda değişimleri yapabilecek olanların imamlar olduğunu belirterek, imamlara büyük sorumlulukların düştüğünü söyledi. Çınar, Allah; camileri çoğalan, minareleri yükselen, bu millet, devlet, ümmet olma vasfını daha da arttırsın dedi.

-Çınar, din görevlileri deyince imamların akla geldiğini dile getirerek, şunları söyledi-

Din görevlileri deyince imamlar aklımıza geliyor. İmam, aynı zamanda toplumun öncüsü demektir. Bu hakikaten çok önemli bir vasıf, çok büyük bir görev, büyük bir şeref. Aynı zamanda çok büyük bir sorumluluktur. Hepimiz bunun farkında olmamız gerekir. Bir imamın hepimizin nazarında büyük bir saygınlığı vardır. Bunu bilerek, bunu görerek davranmak, kendimizi ona göre geliştirmek gerekiyor. Mahallede, köyde ve şehirde imamlar, bir toplumu çok rahat bir şekilde etkileyebilir, dönüştürebilir ve geliştirebilir."

İslam coğrafyasının içinde bulunduğu manzaraya dikkat çeken Çınar, emri 'oku' olan bir dinin okumayan mensupları olduğuna dikkat çekerek, "Bütün dünyada İslam alemi hakikaten çok perişan, sefil, fakir, geri kalmış, sömürülüyor, aşağılanıyor ve bombalanıyor. Allah'ın bir gazabı gibi üzerimize çökmüş bir sıkıntı var. Elbette Allah en merhametli olandır. Ama hak edene de cezayı verendir. Demek ki biz bu cezayı hak ettik. Kur'an-ı Kerim bizlere ilk emri 'oku'dur. İlim öğrenmeyi emrediyor. Bizlere ilim tahsil etmeyi, kadın ve erkeğe farz kılıyor. Bu konuda birçok hadis ve ayetler var. Ama hiç okumayan bir toplumuz. Kitapla çok az işi olan bir toplumuz. Teknik ve teknolojide çok geri kaldık. Bunun farklı ve öteki sebepleri olabilir ama Müslümanlar kendi üzerine düşen görevi yapmalıdır ifadelerini kullandı.

Program, Bitlis İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapılan bir sunumun ardında sona erdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.