DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te borçların yapılandırılması tanıtım toplantısı düzenlendi

Videoyu Aç Bitlis'te borçların yapılandırılması tanıtım toplantısı düzenlendi
A
a

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı ve Bitlis Defterdarlığınca borçların yapılandırılmasına ilişkin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bitlis Defterdarı Mehmet Çoban, vergi aslına bağlı cezaların tamamen silindiğini söyledi.

Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında indirim yapıldığını ifade eden Çoban, şöyle konuştu: 

"Borcun peşin ödenmesi halinde tekrar indirim yapılıyor. Yurt içi üretici fiyat endeksi oranında hesaplanan tutarın yüzdesinden vazgeçiliyor. Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme imkanı veriliyor. Tüm vergiler, gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi KDV ve ÖTV gibi ne kadar vergi varsa bu kanuna göre yapılandırılabilecek. Ayrıca çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik, para cezaları ve karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Motorlu taşıtlar vergisi borcunu yapılandıran araç sahipleri taksitlerini ödediği sürece fenni muayenelerini yaptırabileceklerdir."

Bitlis Vergi Dairesi Müdürü Turgay Turan da yapılandırmalarla ilgili bilgi verdi.

Toplantıya, Gelir İdaresi Daire Başkanı İlhan Karayılan, Bitlis Defterdarı Mehmet Çoban, Bitlis Vergi Dairesi Müdürü Turgay Turan, muhasebeciler, bazı daire amirleri ve esnaflar katıldı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.