Losev

Bitlis'te Basın Derneği Kuruldu

Videoyu Aç Bitlis'te Basın Derneği Kuruldu
A
a

Bitlis'in Tatvan ilçesinde basın mensuplarının haklarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğünün korunması için bir araya gelen basın ve yayın organı çalışanları Bitlis Basın Derneği (BİBAD)’ı kurdu. Kuruluşu gerçekleşen derneğin kurucu başkanlığı görevine ise Gökhan Kılıç getirildi.

Derneğin kuruluş çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden ve Nisan ayı içerisinde ilk olağan genel kurulun yapılacağını belirten Kılıç,  Gece gündüz demeden, 24 saat çalışan gazeteci arkadaşlarımın emeklerine sahip çıkmak, onların haklarını her türlü platformda korumak ve sıkıntılarına çözüm aramak maksadı ile yola çıktık ’’ dedi.

Kılıç, derneğin amacının, basın mesleğinde çalışanları bir araya toplamak, gazetecilerin mesleki, sosyal ve ekonomik haklarını korumak, aralarındaki dayanışmayı artırmak olduğunu, kanunların ve uluslararası anlaşmaların basın mesleği mensuplarına tanıdığı ve ileride tanıyacağı tüm hakları savunacaklarını da ayrıca dile getirdi.

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Kuruluşlarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’ne denk geldiğini ifade eden Kılıç, ‘’Kuruluşumuzun her yıl böylesi önemli bir güne denk gelmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Bu sebeple Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, emek veren; uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan tüm basın mensuplarımızın ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum diye konuştu.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.