Losev

Bitlis'te başarılı öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi

Videoyu Aç Bitlis'te başarılı öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi
A
a

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK), Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) dereceye giren öğrenciler çeyrek altınla ödüllendirildi.

Bitlis Öğretmenevinde düzenlenen ödül törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürleri öğrenciler ve velileri katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Van'da 8 ilin katılımıyla düzenlenen TÜBİTAK proje yarışmasına 395 proje ile girdiklerini ancak 9 derece elde ettiklerini söyledi. TÜBİTAK, TEOG ve Kur'anı Kerim'i ve ezanı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren toplamda 47 öğrenciyi altınla ödüllendirildi.

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, bu tür başarıların önümüzdeki yıllarda daha da artırılması için çalışmalar yapılacağını söyledi. Demiröz, "Biz geldiğimizde Türkiye'de 86 üniversite vardı. Ama şimdi vakıf üniversiteleri ile birlikte bu sayı 200'e doğru ilerliyor. Ama bunda sonra hep nitelik nicelik ve sayısal olarak belli bir yere kadar geldik" dedi.

Bitlis  Valisi Ahmet Çınar ise, gençlerin yarın kendi makamlarında olacaklarını belirterek, "Gençlerimizin bizim geleceğimiz. Çünkü Türkiye'yi onlar yönetecekler. Gençlerin eğitim ve ahlak şekillerine göre geleceğimiz şekillenecek. Dolayısıyla gençlerimiz ve bunun gibi programlar çok kıymetlidir" diye konuştu.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.