Losev

Bitlis'te AMATEM ve ÇEMATEM'in temelleri atıldı

Videoyu Aç Bitlis'te AMATEM ve ÇEMATEM'in temelleri atıldı
A
a

İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz'ün Bitlis Milletvekili iken sözünü verdiği Madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında önemli bir proje olan AMATEM ve ÇEMATEM’ in temelleri atıldı.

Bitlis İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkarılan ve toplamda 30 milyon TL’lik bir yatırım olan AMATEM ve ÇEMATEM tedavi merkezlerinin Bitlis’te önemli bir ihtiyaca cevap olacağı belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Demiröz, temeli atılan merkezler için  geçtiğimiz yıl şu açıklamada bulunmuştu:

 “Madde bağımlılığı, hükümetimizin öncelikli mücadele alanlarından biridir. Artık biz de bu mücadeleyi ilimizde hızlı bir şekilde yapabileceğiz. Uyuşturucuya bulaşmış vatandaşlarımıza çare, ailelerine de umut olacak bu merkezler sayesinde inşallah huzur ortamımızı korumaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bitlis’imize hayırlı uğurlu olsun.”
 
AMATEM ve ÇEMATEM Nedir?
Alkol ve çeşitli madde bağımlılıklarına dair tedavi yöntemlerinin sunulduğu merkezde; bu konular üzerine araştırmalar da sürdürülmektedir. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde bulunan
AMATEM; yalnızca alkol ve madde bağımlılığı sorunu yaşayanlara özel bir bölüm olarak hizmet vermektedir.
ÇEMATEM: Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılarının Tedavi Merkezi.

 
Kaynak : Bitlis Detay

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.