Losev

Bitlis'te Aile Okulu Projesi Tanıtıldı

A
a

Bitlis Valiliği ve bazı özel şirketlerin desteğiyle aile kurumunu güçlendirmek amacıyla uygulamaya geçilen "Aile Okulu Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) düzenlenen programda, açıklama yapan Araştırma Geliştirme (AR-GE) Proje Birimi Sorumlusu İbrahim Kaya, kentte aile kurumunu güçlendirmek ve devamlılığına katkı sunmak amacıyla hazırlanan Aile Okulu Projesi'nin bir yıl süreceğini söyledi.

Proje programında eğitimlerin yanı sıra tiyatro gösterilerinin ve gezi etkinliklerinin de yapılacağını ifade eden Kaya, "Proje bitiminde 400 çifte ulaşmayı hedefliyoruz. Projenin sürdürülebilirliği, katılımcıların takibi ve yaşadıkları sorunlara çözüm yolu aramak amacıyla aile destek birimi kurulacak ve bu birim proje ofisinin aile destek birimine dönüşmesi ile projenin diğer programları uygulanacaktır. Hem nişanlıları aile kurumuna hazırlanmak, hem de evli çiftlerin aile içinde karşılaştıkları sorunların aşılamasına yardımcı olmak amacıyla her iki gruba da aile ve evlilik konularında eğitimler verilecektir. Eğitim bittikten sonra eğitime katılanlarla olan iletişimin devamı sağlanarak verilen psiko-sosyal destek sürekli hale getirilecektir" dedi.
 
Projenin Bitlis Valiliği ve bazı özel şirketlerin desteğiyle yürütüldüğünü ifade eden Kaya, proje kapsamında çiftlere "aile içi iletişim", "medya", "empati ve öfke kontrolü", "sağlık eğitimi", "İslam Hukuku", "Evlilik Öncesi Eğitim", "Türk Medeni Hukuku" eğitimlerini vereceklerini sözlerine ekledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.