DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te 750 bin lira hibe desteği sağlanması kararı alındı

Videoyu Aç Bitlis'te 750 bin lira hibe desteği sağlanması kararı alındı
A
a

Bitlis Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Müdürlüğünce, kentteki girişimcilere 750 bin lira hibe desteği sağlanması kararı alındı.

Bitlis'te hizmete başlayan ve yapılan ilk girişimcilik kurul toplantısında konuşan KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, toplantıda Bitlis merkez ve ilçelerindeki 15 girişimciye hibe desteği sağlanması kararı aldıklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Gençlere 50 bin lira hibe, 100 bin lira da faizsiz kredi desteği verileceğini" söylemesinin ardından kentte bu imkandan faydalanmak isteyenlerin sayısında artış yaşandığını ifade eden Erkılıç, şöyle konuştu: "Bu kapsamda öncelikle girişimci adaylara uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. Eğitim sonunda işletmelerini açan girişimcilere KOSGEB'ten 50 bin lira hibe, 100 bin lira da geri ödemeli faizsiz kredi veriyoruz. Faizsiz kredi için ilk 30 ayda KOSGEB'e ödeme yapılmıyor. Daha sonra ki 24 ayda 3 aylık faizsiz şekilde ödemeler yapılıyor. İşini kurmak isteyen girişimcileri KOSGEB'e bekliyoruz."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.