Losev

Bitlis'te 44 köye ulaşım sağlanamıyor

Videoyu Aç Bitlis'te 44 köye ulaşım sağlanamıyor
A
a

Alınan bilgiye göre, iki gündür etkisini sürdüren kar ve tipi nedeniyle 44 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Yücebaş köyünde karla mücadele çalışmalarını inceleyen İl Özel İdaresi Şantiye Şefi Nail Aşit, yaptığı açıklamada, ekiplerin kapanan yolları açmak için yoğun çalışma yürüttüğünü söyledi.

"Ülkemizin genelinde bahar yaşanırken, Bitlis'te halen kış mevsimi devam ediyor" diyen Aşit, şöyle konuştu: 

"İki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 44 köy yolumuz ulaşıma kapandı. Tekrar karla mücadele çalışmasına başladık. Bütün köy yollarımızı yarına kadar ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın tekrar yollarını açacağız. Huzurlu şekilde gidip gelmelerini sağlayacağız. Karla mücadele ekibimiz gece saat 03.00'a kadar mesai yaptı. Yoğun kar alan bölgelerin yüzde 80'ini temizledik."

Kentin bazı bölgelerinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını ifade eden Aşit, "Bitlis'te mart camdan baktırdı, kazma kürek yaktırdı. Ekiplerimiz il merkezi ve ilçelerde gece gündüz demeden canla başla çalışmaya devam ediyor. İnşallah yeni yağan karın da üstesinden gelerek vatandaşımızı rahata kavuşturacağız" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.