Losev

Bitlis’te 4'üncü kent kurultayı düzenlendi

Videoyu Aç Bitlis’te 4'üncü kent kurultayı düzenlendi
A
a

Bitlis Beş Minare Düşünce Akademisi Derneği tarafından bu yıl 4’ncüsü düzenlenen Kent Kurultayı gerçekleştirildi.

Bitlis Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, bazı kurum amirleri, akademisyenler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda konuşan Divan Başkanı Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Bitlis'in 'Vadideki Güzel Şehir' olarak anıldığını, ancak gelişmesi için vadinin içinden çıkması gerektiğini söyledi. 

Daha sonra konuşan Beş Minare Düşünce Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurultay Baş Koordinatörü Serdar Durer, Bitlis’te iş yapmak isteyenlerin önüne taş konulduğunu, engel çıkarıldığını savunarak, "Bu memlekette tat taş üstüne koymaya çalışanların önünü açın. Çünkü biz burada yaşayan neferleriz. Bitlis için gönlümüz yüreğimiz atıyor. Bizim amacımız Bitlis’in daha çağdaş, daha modern bir kent görünümü kazanmasıdır. Bunun için de herkesi elinden geleni yapmalıdır" dedi.

Bitlis'in tarihi, mimari, sanatsal ve kültürel değerlerinin masaya yatırılarak, çözüm yolları ve önerilerinin tartışıldığı program, katılanlara ‘Katılım Belgesi’ verilmesi ile sona erdi.
 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.