Slayt Gösterisi
Losev

Bitlis'te 15 Temmuz programı düzenlendi

Videoyu Aç Bitlis'te 15 Temmuz programı düzenlendi
A
a

Bitlis'te “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla düzenlenen program, gençlerin 300 metrelik Türk Bayrağı’nı meşaleler eşliğinde taşıması ile başladı.

Bitlis Ulu Cami Meydanı’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 15 Temmuz'da İstanbul'da yaşananlar büyük ekranda izlettirildi ve ardından konuşmalar yapıldı.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay,

Bundan tam 3 yıl önce bu saatlerde televizyonlarda bir görüntü dönmeye başladı. Boğaz Köprüsü başta, Atatürk havaalanı, karayolları ve bazı medya organları işgal edilmiş bir şeyler dönüyordu. Herkeste bir şaşkınlık vardı. Üzerine asker üniforması giymiş, FETÖ'cü teröristler milletin hakiki mallarını işgal etmeye başlıyorlar. Bu belki de tarihimizde gördüğümüz en kahpe kalkışmanın en başında geliyordu. Bu millet boğazından çoluğunun çocuğunun rızkından, ekmeğinden aşından kesmiş, bunlar üzerine giysin diye üniforma almış. Milletinin namusunu, çoluğunu çocuğunu korusun diye bunlara silahlar almıştı. Bunlar bu üniformalarla bu silahları ellerine alıp bu millete çevirmişlerdir. Ama bir şeyi unutuyorlar. Bu millet, istiklalini, istikbalini, özgürlüğünü, demokrasisini ve liderinin yolundan ayrılmıyordu. Allah'a şükürler olsun ferasetli ve basiretli milletimiz liderinin çağrısıyla yüz binlerce insan sokaklara döküldü, meydanlara döküldü. Gövdesini mermilere, tanklara siper ederek, kendisini feda ederek, bugün burada bir arada olmamıza vesile oldu. 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında şehit olan 251 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, 2 bin 193 gazimize de sağlık diliyorum dedi.

Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise, "15 Temmuz günü şehit olan 251 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. 2 bin 193 gazimize Rabbim can sağlığı versin ve onların bundan sonraki yaşamlarında sağlıkla yaşamalarını diliyorum" diye konuştu.

Milletvekili Kiler:

Bu anlamda kendimi çok şanslı hissediyorum. Ömür boyu anlatacağımız özel bir anımız oldu. O alçakların tek bir amacı vardı. Savaş uçakları üzerimizden uçarken hava alanında ki yüz binlerce insan oradan Cumhurbaşkanımızı abluka altına alarak oradan ayrılmadılar. Onların tek bir amacı vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kast etmekti. Onların bir hesabı vardı. Rabbimin başka bir hesabı vardı. Rabbim bunu onlara nasip etmedi. Bir şey biliyoruz ki yıllardır, on yıllardır yüzyıllardır bu ülke üzerinde kötü emellere art niyetli iblisler var. Şeytanlar var. Hiçbir zaman yok olmadılar. Her zaman ülkemiz üzerinde oyun oynadılar. Allah'ın izniyle nasıl ki Çanakkale'de Seyit Onbaşı'lar vardı, müsaade etmedi. Ülkemizin işgal etmelerine izin vermedilerse, o günün seyit onbaşıları bugünün Ömer Halisdemir'lerle yine ülkemizi koruyan kahramanlar var.

Programa, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.