DEM Bitlis Belediye
Losev

Bitlis'te 105 kilo EYP ve çeşitli malzeme ele geçirildi

Videoyu Aç Bitlis'te 105 kilo EYP ve çeşitli malzeme ele geçirildi
A
a

Bitlis'te güvenlik güçleri tarafından yürütülen terör operasyonunda toprağa gömülü vaziyette 105 kilo el yapımı patlayıcı (EYP) ile çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Bitlis kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı olduğu bilgisini aldığı belirtildi.

Bunun üzerine, bölücü terör örgütü mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullandıkları sığınak, barınak ve depoları imha etmek maksadıyla "Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Volkan Yanık 2020-06 Operasyonu"nun başlatıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyonda bugün patika yolda toprağa gömülü amonyum nitratla güçlendirilmiş bir basma tipli ve 2 kablo komutalı olmak üzere 105 kilogram el yapımı patlayıcı, 2 leşker kıyafeti, bir çift ayakkabı, 10 kilogram peynir, bir kilogram salça, 5 boş gübre çuvalı, 2 tencere, 2 çaydanlık, 5 kaşık ve demir şiş ele geçirilmiştir. Ele geçirilen malzemelerden delil niteliği taşıyanlara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla el konulmuş, diğer malzemeler ve el yapımı patlayıcı düzenekleri yerinde imha edilmiştir."

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.