Losev

Bitlis'te 10 adet 4-6 yaş kur'an kursu açıldı

Videoyu Aç Bitlis'te 10 adet 4-6 yaş kur'an kursu açıldı
A
a

Bitlis Belediyesi, Bitlis Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen protokol kapsamında 10 adet 4-6 yaş Kur’an kursu açıldı.

Bitlis İl Müftülüğü, 2016 - 2017 eğitim öğretim döneminde sadece bir sınıf ile başlayan 4-6 yaş Kur'an kursu hizmetlerinde, 2017-2018 döneminde 10'uncu kursu açtı. 10'uncu 4-6 yaş kursu olan İhlasiye Kur'an Kursunun açılışını Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu ve İl Müftüsü Feysal Geylani birlikte yaptı.

Kursun açılışında bir konuşma yapan Ustaoğlu, "Bitlis Belediyesi, Bitlis Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol gereğince minik yavrularımıza bu kurslarımız gibi sıcak ortamlar hazırlayalım. Çocuklarımızın dini ve dünyevi eğitim ihtiyaçlarını hep birlikte giderelim istedik. Bu çerçevede ilimizde faaliyete geçirdiğimiz 10 tane Kur'an kursunu bugün yerinde ziyaret etmek istedik. Burada 4-6 yaş grubuna hitap eden ve yavrularımızın milli ve manevi anlamda gelişmelerine katkı sağlayacak bu tür güzel alanlar oluşturarak onların hayata ve eğitime hazırlanmasında katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

İl Müftüsü Geylani ise, "Bu kursları açmamızın amacı, çocuklarımızı ve ailelerini Kur'an kursu eğitimine özendirmektir. Okula gitmeden önce her çocuğumuzun Kur'an-ı Kerim, Allah, Peygamber, din, iman, güzel ahlak, temel dini bilgiler öğrenmelerini çeşitli yöntemlerle sağlamaktır. İlahiler, marşlar ve şarkılar eşliğinde yavrularımıza değerler eğitimi sunmaktır. Bu kurslarımızın açılışında emeği geçen başta valimize, belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin inşallah" dedi.

Çeşitli mahallelerde daha önce açılan 4-6 yaş Kur'an kurslarını da gezen Vali Ustaoğlu, öğrencilerle sohbet ederek, dualar okudu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.