Losev

Bitlis'te 1 Milyon TL'lik Yatırım Çürümeye Terk Edildi

Videoyu Aç Bitlis'te 1 Milyon TL'lik Yatırım Çürümeye Terk Edildi
A
a

Bitlis'e bağlı köy ve mezraların yolları, İl Özel İdaresi tarafından kurulan parke taşı üretim tesisi kaderine terk edildi.

2014 yılında Bitlis İl Özel İdaresi tarafından Tatvan’da yapılan ve Bitlis ve ilçelerinde alt yapısı tamamlanan köy ve mezra yollarının yapımında kullanılması amaçlanan parke taşı üretim tesisinin kapısına 1 yıl gibi kısa bir sürede kilit vuruldu.

1 MİLYON TL ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Görkemli bir açılışla üretime başlayan ve 966 bin liraya mal olan tesiste 10 kişinin istihdam ediliyordu. Tesisin kısa bir süre üretim yaptıktan sonra neden çürümeye terk edilip kapatıldığı ise halkın kafasında soru işareti oluşturuyor. 

HER YIL 810 BİN TL’LİK TASARRUF HAYAL OLDU

Günlük 700 metrekare yılda ise en az 115 bin metrekare parke üretiminin yapılması planlanan tesis ile okul, cami, medrese, sağlık ocağı önleri ile yolları, köy ve mezraların yıllık parke döşeme maliyeti 1,5 Milyon TL’den 690 Bin TL’ye düşecekti. Bu da yaklaşık 810 Bin TL’lik tasarruf anlamına geliyordu.

BU YATIRIM HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Kurulan bu tesisle köy ve mezra yollarını çamurdan kurtararak insanların rahat şekilde yaşamlarını idame etmeleri hedeflenmişti. Açılışından kısa bir süre sonra kapısına kilit vurulması vatandaşlar ve özellikle köylerde yaşayanlar üzerinde büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.