Losev

Bitlis Sanat Merkezi için protokol imzalandı

Videoyu Aç Bitlis Sanat Merkezi için protokol imzalandı
A
a

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yaptırılan ve Bitlis Belediyesine devredilen kültür merkezinin, sanat merkezine dönüştürülmesi için protokol imzalandı.

Vali Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, TOKİ'nin yaptığı kültür merkezinin sanat merkezine dönüştürüleceğini ve burada sanatçıların yetiştirilerek ilin sanatına katkı sunacaklarını söyledi. 

TOKİ'nin, şehrin gelişme bölgesi olan Rahva mevkisinde inşa ettiği kültür merkezinde 400 kişilik konferans ve konser salonu ile tiyatro sahneni bulunduğunu ifade eden Çınar, şöyle konuştu:

Böyle bir kültür merkezimiz var. Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm müdürlüklerimiz ile şehrin her zaman tanıtımına ve eğitimine katkılar sağlayan BETAV ve BitlisBelediyesi olarak müşterek bir protokole imza atacağız. Oradaki kültür merkezini 'Bitlis Sanat Merkezi' haline çeviriyoruz. Güzel sanatların her alanında orada eğitimler verilecek. İlgi duyan bütün insanlarımızı orada buluşturacağız. Herkes bir koordine ve işbirliği halinde üzerine düşeni yapacak. Orada gençlerimize ve öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Bu şehrin kültür sanat hayatında bir canlılık meydana gelecek. Hazır salonu da olduğu için eğitim almış belli bir seviyeye gelenler için sanatlarını icra edebilecekleri bir alan oluşuyor. Burası sanatçıların sanatlarını icra edebilecekleri uygun bir mekan haline getirilecek.

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.