Losev

Bitlis Organize Sanayi Bölgesi yoğun İlgi görüyor

Videoyu Aç Bitlis Organize Sanayi Bölgesi yoğun İlgi görüyor
A
a

Bitlis'in istihdam alanındaki en büyük projesi olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, OSB'nin yıllardır büyük uğraş verilerek hiçbir sorun ve problemi olmadan altyapı inşaatı tamamlanarak fabrikaların kurulması için hazır hale getirildiği belirtildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın da görüşü alınarak yasal işlemleri tamamlanan OSB için, yatırım projelerinin alınmasına devam edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Bitlis'e fabrika kurup, ilin ve ülke ekonomisine katkı sağlamak isteyen yatırımcılar, evraklarını tamamlayarak OSB'nin yolunu tuttu. Başvurularda büyük bir yoğunluk var. Gerekli evrakları hazırlayan yatırımcıların dosyaları büyük bir titizlikle incelenerek değerlendiriliyor. Sanayi parsellerinin 4562 sayılı OSB Kanunu'nun geçici 9. maddesi çerçevesinde, gerçek veya tüzel kişilere tahsis edilebilmesi için istenilen belgelerle, Bitlis OSB Bölge Müdürlüğüne 13 Mayıs mesai bitimine kadar yetkili yatırımcı kişisel veya yazılı olarak başvurması gerekiyor. Toplam 58,49 hektar alana kurulu OSB'de, halihazırda 55 sanayi parseli bulunuyor. Şu ana kadar 50'nin üzerinde yatırımcı OSB ile irtibata geçerek bilgi aldı. Yatırımcıların evraklarını tamamlayarak başvurularını tamamlamaları bekleniyor."

Açıklamada, başvuru esnasında yatırımcılardan istenen belgeler şöyle sıralandı: 

"Başvuru dilekçesi, yatırım bilgi formu, yatırım taahhütnamesi, mevzuat gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkarlar Odası veya ilgili meslek odası belgesi, imza sirküsü veya imza beyannamesi, tüzel kişi olması halinde ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, ticari ikametgah beyanı ile Türkiye'de yerleşik olmayan gerçek ya da tüzel kişilerin kendi ülkelerindeki Türkiye Cumhuriyeti temsilcilerince onaylı benzer belgeleri, vergi levhası veya mükellef yazısı, halihazır işletme faaliyet konusu ile istihdam sayısı bilgilerine ait yatırımcı beyanı, son üç yıla ait yıl sonu bilançosu veya eşdeğer belgeleri ile iş hacmini gösteren belgeler, işletmenin halihazırdaki faaliyet konularına bağlı varsa yapmış olduğu son üç yıla ait ithalat ve ihracat tutarları, yatırımcının OSB'da yapmak istediği yatırım tutarının hangi finansman kaynaklarla sağlayacağına dair detaylı bilgiler."

Bunlar da İlginizi Çekebilir
arşiv HABER ARŞİVİ
BİTLİS HABER13 YORUM KURALLARI
Haber İhbarı
Bitlis Nöbetçi Eczaneleri
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat


Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Siteadi harici linklerin sorumluluğunu almaz.